| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 25/11/2014

POBLACIONS » Algemesí » Cursos, jornades, tallers

L’Ullal celebra el dia mundial de la filosofia amb una xerrada sobre ètica i corrupció

La xerrada se celebrarà demà dimecres dia 26 a les 19:00 a la Sala Vicent Castell de la Biblioteca Municipal d’Algemesí


Per segon any consecutiu, L’Ullal Cultural d’Algemesí  celebra el Dia Mundial de la Filosofia instaurat oficialment per la UNESCO en 2005, però que començà a celebrar-se en 2002. Enguany, la UNESCO ens recorda que “la filosofia és una disciplina que estimula el pensament crític i independent i és capaç de treballar en pro d’un millor enteniment del món, promovent la pau i la tolerància.”
I, efectivament, hui més que mai es fa palesa la necessitat d’un pensament estimulant, atrevit, que diga les coses pel seu nom, que assenyale la intolerància i la injustícia, i, sobretot, que siga intolerant amb la baixa intel·lectual i moral que ens ha conduït on estem.  Tot i que la celebració oficial fou la setmana passada, a Algemesí ho celebrarem aquesta setmana amb una xerrada del doctor Agustín Domingo Moratalla, director del Departament de Filosofia Moral i Política de la Universitat de València i Director de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo a València. La xerrada se celebrarà el dimecres dia 26 de novembre a les 19:00 a la Sala Vicent Castell de la Biblioteca Municipal d’Algemesí i durà per títol  "La corrupció: una lectura ètica".
Organitzant aquesta activitat L’Ullal Cultural d’Algemesí segueix les directrius de la UNESCO que estableix que el “Dia Mundial de la Filosofia deu suposar un de pensament lliure, raonat i informat sobre els majors desafiaments del nostre temps” i a les nostres terres la corrupció n’és possiblement un dels més majors desafiaments. Construir una societat valenciana lliure de corrupció, o almenys que no la tolere i la combatisca, educar a una ciutadania bel·ligerant amb aquells  insolidaris que no actuen d’acord amb un criteris ètics és una tasca en la qual la filosofia, i en concret la filosofia moral i política, té molt a dir i a fer. I per això hem acudit al professor Domingo Moratalla, que de segur ens donarà claus molt interessants per a pensar i analitzar aquest present que ens ha tocat viure.
Amb aquesta xerrada L’Ullal Cultural d’Algemesí reprendrà a la Biblioteca Municipal d'Algemesí a partir del proper dilluns 15 de desembre a les 19 h el Café Filosòfic que durant el curs passat es dugué a terme tots els mesos. Si l’any passat se centrà en el tema de la felicitat i la subjectivitat enguany ens centrarem en una reflexió al voltant del dolor, de les diferents formes en que cada època s’ha conceptualitzat i afrontat, començant per la tragèdia grega i acabant en Schopenhauer i Nietzsche.
En definitiva, com a contrapés al setge a que està essent sotmesa la filosofia per la reforma educativa del ministre Wert, L’Ullal Cultura d’Algemesí aposta per reactivar-la i promocionar-la com a antídot contra la corrupció i la baixesa intel·lectual i moral que assola aquest país.
L’Ullal Cultural d’Algemesí
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.