L’ONG IAE rep un homenatge de l’Ajuntament d’Algemesí per la seua tasca humanitŕria a la zona afectada pel terratrémol a Turquia

Viernes, 24 de febrero de 2023 | e6d.es
• Un grup de 12 persones voluntŕries procedents d’Algemesí, Valčncia, Galícia i Melilla

._000700
Ahir membres de l’ONG Intervenció, Ajuda i Emergències (IAE), amb seu en Algemesí, van rebre un homenatge institucional de part de l’Ajuntament d’Algemesí per la seua intervenció humanitària a la zona de Turquia afectada pel terratrémol de principis de febrer.

El president de l’ONG, l’algemesinenc Moisés Benlloch, va rebre la placa commemorativa en representació de tota l’organització de la mà de l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, la qual va expressar la seua profunda admiració, reconeixement i, sobretot, agraïment en nom de tot el poble d’Algemesí.

En total va ser un grup de 12 persones voluntàries procedents d’Algemesí, València, Galícia i Melilla, juntament amb dos gossos, les que es van endinsar en els enderrocs fruits del terratrèmol des del dilluns dia 6 de febrer fins al diumenge 12 per intentar trobar supervivents. El mateix dia que van començar l’operació de recerca van rescatar a un jove de 26 anys i, l’endemà, a un pare i la seua filla de 12 anys.

Ara mateixa l’organització es troba immersa en una campanya de recollida de materials i diners per a ajudar a la població damnificada pel desastre, que ascendeix a 13 milions de persones. Es pot trobar tota la informació per a col·laborar a les seues xarxes socials. El pròxim 6 de març l’ONG viatjarà de nou a la zona afectada, esta vegada per fer llavors de coordinació i logística de la recuperació després del desastre com el repartiment del material recollit.

L’Ajuntament d’Algemesí ha volgut també involucrar-se en esta emergència internacional destinant pressupost de la regidoria de Cooperació per a fer un donatiu de 100 matalassos, una de les necessitats que l’ONG va destacar com més urgent.
Ajuntament d’Algemesí