L'ocupació de la Ribera resisteix les tensions de la conjuntura econòmica i continua millorant la seua qualitat

Viernes, 3 de marzo de 2023 | e6d.es
• Segons les xifres publicades pel SERVEF, l'atur registrat el mes de febrer del 2023 a la Ribera, s'ha situat en 17821 persones, és a dir, 1 menys que el mes de gener, amb un descens mensual del 0’01%

._000466
Les dades anuals indiquen que tenim en aquest mes 1142 aturats menys que el mateix mes del 2022 el que suposa una disminució de desocupació anual del 6’02%.

Quant a la contractació, s'han registrat 5997 contractes al febrer de 2023, la qual cosa ha suposat 5715 contractes menys que en el 2022 és a dir un 48’80% de disminució interanual. Per gèneres, 2576 han sigut a dones (42’95%) i 3421 a homes (57’05%). La contractació indefinida mensual és de 2461 contractes (un 34’19% més que l'any passat) i la contractació temporal és de 3514 contractes el que significa un 58’60% en indefinits i la temporal un 41’04%. Els contractes han sigut tant en els temporals com en els indefinits, un 61’68% a jornada completa i un 38’32% a temps parcial.

Per a Raül Roselló, Secretari General Comarcal d'UGT-PV, “les dades de l'atur demostren que l'ocupació comarcal resisteix bé les tensions de la conjuntura internacional i continua millorant en la seua estabilitat.
Aquestes dades reflecteixen l'estabilitat del mercat laboral després de més d'un any d'implantació de la reforma laboral, el dinamisme de la qual es manté al mateix temps que ho fa la qualitat de l'ocupació creada, en tant que el contracte indefinit continua augmentant el seu pes mes rere mes. En conjunt, s'han registrat 5715 contractes menys que el mateix mes de l'any passat, una dada coherent amb el menor ús de contractes temporals de molt curta duració i la conseqüent estabilització que comporta la contractació indefinida. De fet, la temporalitat entre les persones afiliades continua caient, registrant a la comarca el mínim històric del 10%.“

No obstant això, UGT considera que aquesta positiva dinàmica de contractació i ocupació no pot ocultar aspectes del mercat laboral que continuen mostrant un comportament molt preocupant. Per exemple, els aturats de llarga duració, que posen en evidència la ineficàcia de les Polítiques Actives d'Ocupació existents a Espanya, alguna cosa que la nova Llei d'Ocupació aprovada recentment no solucionarà, en tant que no resol cap dels problemes que tradicionalment han arrossegat els Serveis Públics d'Ocupació, com és la falta d'orientadors professions que siguen capaces de proveir a les persones desocupades d'un itinerari personalitzat d'inserció en l'ocupació concorde a les seues necessitats.
UGT-PV