Lliurament de premis del ‘I Concurs de Narrativa Infantil i Juvenil Periodista per un Dia’ a Sueca

Domingo, 10 de diciembre de 2017 | e6d.es
• El festival de les notícies i opinions dels escolars va omplir la Casa de la Cultura de Sueca per a saber el nom dels guardonats

._000006
El dimarts, dia 5 de desembre, la Casa de la Cultura de Sueca es va omplir de gom a gom d'escolars i familiars per a l'acte de lliurament de premis del I Concurs de Narrativa Infantil i Juvenil organitzat  per la Falla Plaça Cervantes de Sueca.
La presentadora de l'acte fou la periodista Saray Puchades, que va fer una introducció explicant molt encertada el treball d’una periodista i fou l’encarregada d’anar cridant als guardonats.
La xiqueta Carla Bou va recitar el poema que Fina Girbés, ha dedicat a la falla Cervantes “El bon reporter”que dona uns consells per a ser bon reporter i que va rebre molts aplaudiments.
Vam comptar amb l'assistència dels representants de la falla Cervantes, Clara, Amadeo i Arnau. També membres de la Junta Local Fallera, Bernardo i la Fallera Major de Sueca,Tania, junt al Regidor de Educació i Cultura Vicent Baldoví i la Regidora de Serveis Socials i Diputada de Turisme Pilar Moncho. Tot un luxe per a fer l'entrega de premis.
Per a fer l’entrega del premi al col•legi més participatiu, van fer acte de presència els representants de la Fundació Bromera, Miriam Salvador i de l'editorial Reclam Arturo Blasco. El col•legi Ntra. Sra. de Fàtima va guanyar el premi com a centre més participatiu i el va recollir el seu director Modesto Alcañiz. El regidor Vicent Baldoví va adreçar unes paraules per a finalitzar l'acte, animant als assistents a seguir llegint i escrivint, fent cultura en valencià.
Per als organitzadors de l’acte, tindre la Casa de la Cultura plena dels més menuts, ens va omplir d’alegria, goig i satisfacció. I és que falla-escola–cultura fan molt bona combinació.
Les notícies i opinions dels participants, ens han sorprès, algunes d’elles amb fantasia com una mona heroïna que es guanya ser Fallera d’Honor, o una sirena que apareix al Perelló, altres opinen en soterrar els contenidors davall terra, també han opinat d’accessibilitat, de la diabetis, de les persones celíaques, el Catacross, protectora d’animals, la piscina, la gravació del Desentierro, els dissabtes a Lluis Vives, l’Alzheimer, i han escrit en valencià de tots els temes d’actualitat del poble. La veritat és que el veredicte del jurat ho ha tingut difícil. Els escolars premiats són:

3a categoria: alumnat de 3r i 4t de Primària:
- Accèssits: Josep Serra, Vicent Giménez, Blay Serra i Sofia Ortells
-2n premi: Claudia Comes Cebolla
- 1r premi: Carla Bou Ruiz

2a categoria: alumnat de 5é i 6é de Primària
- Accèssits: Pau Viel, Bosco Ros, Àngela Iborra i Jesús Vázquez
- 2n premi: Alba León
- 2n premi: Arnau Viel Oller
- 1r premi:Paula Villena Diago

1a categoria: alumnat d’ESO
-Accèssit: Lidia Garcia
- 1r premi: Neus Juan Alberola
A més, tots els xiquets participants van rebre una motxilla de la Diputació.

La Comissió falla Plaça Cervantes vol agrair públicament la seua col•laboració desinteressada en el I Concurs de Narrativa Infantil i juvenil “Periodista per un dia” a les següents entitats col•laboradores:
PAPERERIA ARTS, VOLTAPÀGINES PAPERERIA, LLIBRERIA, ESPAI CULTURAL, PAPERERIA ROCHER, PAPERERIA AULA, COPYMAT, SUECOPY, RECLAM EDITORIAL, FUNDACIÓ BROMERA, VALÈNCIA TURISME, DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA, EXM. AJUNTAMENT DE SUECA, GENERALITAT VALENCIANA
També vol manifestar el seu agraïment per la seua participació i col•laboració als col•legis Ntra. Sra. de Fàtima, Luis Vives, MªAuxiliadora, Escoles Jardí i el Centre d’Estudis Wisdom, així com als membres del jurat : Vicent Baldoví, Saray Puchades, Isabel Oller, Maria Vázquez i Conxa Prima. 
Comissió Falla Plaça Cervantes