L’IES Arabista Ribera de Carcaixent seleccionat pel seu projecte de simulació d’un sistema de visió artificial aplicat al processament agroalimentari

Miércoles, 28 de diciembre de 2022 | e6d.es
• D'entre els projectes presentats per vora un centenar de centres de tota Espanya i dels que han estat escollits 30

._000410
El projecte de simulació d’un sistema de visió artificial aplicat al processament agroalimentari presentat pel departament d’electricitat i amb col·laboració de la empresa BOLLO INTERNATIONAL FRUITS ha estat seleccionat d’entre els projectes presentats per vora un centenar de centres de tota Espanya i dels que han estat escollits 30. El de Carcaixent ha estat l'únic de tota la província de València, i junt a dos d’Alacant són els únics de la Comunitat Valenciana.
El Departament d’Electricitat de l’IES Arabista Ribera ha presentat per ser escollit en l’actual edició de la convocatòria Dualiza, per part de l’entitat financera CaixaBank, un projecte que trasllada a l’aula un procés tecnològic, la visió artificial i la identificació de patrons, fonamental en el sector agroalimentari. En paraules d'un dels professors impulsors del projecte, Manuel Gómez «El nostre centre es troba en Carcaixent, una població enclavada en una zona on el sector agroalimentari és fonamental». Per a la realització d’aquest projecte s’ha comptat amb una empresa líder al sector com és BOLLO INTERNATIONAL FRUITS, que ha posat en valor «este tipus d'accions per poder implementar nous processos tecnològics a la producció i què millor que on es formen futurs professionals com és l’IES Arabista Ribera».
Per la seua banda, el Director del centre, Raül Murillo, ha assenyalat que «aquesta és una bona notícia per al nostre centre, dona sentit a moltes de les accions que des d’aquest centre impulsem per formar els alumnes amb projectes amb col·laboració d'empreses, que és el lloc on els nostres estudiants han d’exercir, i posar en pràctica tot el que aprenen al nostre centre».
Des de l’entitat organitzadora d’aquesta convocatòria s’ha tingut en compte projectes que «fomenten la coparticipació entre centres, tinguen impacte social i com un dels reptes, impactar en l’aconseguiment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible».
En total s'han repartit més de 400.000 euros entre els 30 projectes guanyadors i que es duran a terme durant aquest curs 2022/2023.
IES Arabista Ribera