L'IES Almussafes organitza la seua cinquena falla solidÓria

MiÚrcoles, 11 de marzo de 2020 | e6d.es
• La comunitat educativa plantarÓ un monument amb els productes cedits i desprÚs realitzarÓ una cadena humana per a entregar el recollit
Des del dilluns 9 de març i fins a aquest divendres dia 13, l'IES Almussafes està construint en la recepció de l'edifici una falla solidària amb els productes donats per alumnat i professorat del centre escolar per a col·laborar amb la labor realitzada per l'associació ‘Por ti mujer’, entitat triada per la comunitat educativa per a la cinquena edició d'aquesta iniciativa. Els aliments, bolquers i productes de neteja domèstica i d'higiene personal femenina aportats estan depositant-se en el hall de la infraestructura a primera hora del matí durant aquestes jornades i el divendres 13 a partir de les 13 hores es realitzarà el lliurament de tot el recollit en un acte en el qual la comunitat educativa realitzarà una cadena humana per a visibilitzar la importància del treball en equip per a ajudar a les persones que ho necessiten.
El professorat de l'IES Almussafes, en el qual estudien joves d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, ha plantejat a l'alumnat per cinqué curs consecutiu la posada en marxa d'una falla solidària amb la qual recollir aliments, bolquers i productes de neteja domèstica i d'higiene personal femenina per a atendre les necessitats de l'ONG ‘Por ti mujer’, associació triada enguany per a destinar els donatius de l'alumnat i les seues famílies. El centre porta acumulats més de 1.000 quilograms de donacions en quatre anys.
Segons consta en la circular repartida a les persones responsables de l'estudiantat, la recollida dels productes es durà a terme del 9 al 13 de març en el hall de l'edifici principal de la infraestructura just abans d'entrar a classe als matins, a les 8.00 hores en el cas de l'alumnat d'ESO i Batxillerat i a les 8.05 hores en el dels i les escolars de Formació Professional.
El mateix divendres 13 de març, en l'última sessió de la jornada, se celebrarà un acte amb tota la comunitat educativa per a visibilitzar el treball conjunt desenvolupat amb l'objectiu de col·laborar amb la citada associació. En aquest, i tal com es va fer en anteriors edicions del projecte, s'escenificarà una cadena humana per a desmuntar el monument, alçat amb els productes donats, i entregar el donatiu a les seues destinatàries.
L'associació ‘Por ti mujer’, que té seus a València, Mislata i Burjassot, es dedica a l'organització d'activitats encaminades a la lluita contra la violència masclista, l'apoderament de les dones, la consecució ple exercici dels seus drets i l'assoliment de la igualtat de gènere com a condicions imprescindibles per a arribar a la justícia social, al desenvolupament humà sostenible i a la pau. En la seua pàgina web, https://asociacionportimujer.org/, recull els projectes, campanyes i esdeveniments que desenvolupa per a aconseguir aquests objectius.
Ajuntament d'Almussafes