L'Hospital de la Ribera forma a residents d'altres províncies en les tècniques més avançades de cirurgia oncològica de mama

Lunes, 27 de septiembre de 2021 | e6d.es
• La Ribera és un dels 9 hospitals nacionals que l'Associació Espanyola de Cirurgians ha seleccionat per a dur a terme les sessions pràctiques del curs

._000836
Metges residents de diferents hospitals espanyols aprenen, estos dies, les tècniques més avançades en cirurgia de mama a l'Hospital Universitari de la Ribera, en el marc del XIII Curs Avançat en Patologia de la Mama, organitzat per l'Associació Espanyola de Cirurgians (AEC).
En concret, es tracta de futurs especialistes procedents dels hospitals Obispo Polanco, de Terol; Costa del Sol, de Màlaga; San Pedro de Alcántara, de Càceres; i Verge dels Lliris, d'Alacant.
L'objectiu d'este Curs és el de formar els futurs especialistes de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu en les últimes tècniques quirúrgiques oncoplàstiques i reconstructives en el tractament del càncer de mama. Per a això, l’AEC ha seleccionat 9 centres hospitalaris de tot Espanya per a dur a terme les sessions pràctiques del Curs.
Així, durant estos dies els futurs especialistes participaran en diverses intervencions quirúrgiques que es duran a terme en els quiròfans de l'Hospital d'Alzira i en les quals s'abordaran patologies benignes i malignes de mama, cirurgies radioguiades de lesions no palpables, conservadores i de mastectomia (extirpació de la mama) amb reconstrucció de l’areola i el mugró.
El Curs inclou, a més, tallers pràctics, on els residents estudiaran aspectes com la interpretació d'imatges radiològiques de la mama, l’estadificació d'un càncer i la seua evolució, la biòpsia del gangli sentinella o l'anàlisi anatomopatològica del tumor.
Segons ha destacat el cap de la Unitat de Mama del centre alzireny, Dr. Blas Ballester, “gràcies a este curs, eminentment pràctic, els residents coneixeran de primera mà cirurgies reals complexes i el seu desenvolupament integral pel que fa a incisions, cort, sutura i localització. A més, participaran en l'estudi previ de cada cas i a assistir al comité de tumors on es prenen les decisions clíniques per a cada pacient”.
“La designació de l'Hospital d'Alzira com a una de les seus d'este prestigiós curs –ha continuat el Dr. Ballester-, és un reconeixement a la labor desenvolupada per la nostra Unitat de Mama, i posa de manifest els resultats obtinguts en l'abordatge integral d'este tipus de tumors”.
En este sentit, la Unitat de Mama de l'Hospital de la Ribera compta amb una taxa de curació del 84% en càncer de mama, un tumor del qual es diagnostiquen més de 200 nous casos a l'any a la comarca.
Així mateix, el centre alzireny conserva el pit de la pacient en 3 de cada 4 intervencions de càncer de mama que duu a terme, “la qual cosa situa a l'Hospital d'Alzira en referent en el tractament de les patologies mamàries”, ha conclòs el Dr. Ballester.
Hospital Universitari de la Ribera
 

._000006VD