L'exjutge de pau d'Almussafes, condecorada amb la medalla de bronze del mèrit a la justícia

Viernes, 16 de octubre de 2015 | e6d.es
• Dolores Llopis Aranda rep la insígnia de l'Orde de San Raimundo de Peñafort de mans del ministre de Justícia

._000391
Lola Llopis, la primera dona jutge de Pau de la localitat d'Almussafes, anomenada a finals de juny del 2002 i que, després de dotze anys en l'exercici de la seua funció com a mediadora en la societat civil, va cessar de manera voluntària a finals del passat any 2014, ha sigut distingida pel Ministeri de Justícia amb la medalla de bronze de l'Orde de San Raimundo de Peñafort, amb la que es premia el mèrit a la Justícia i es recompensen fets distingits o servicis rellevants, de caràcter civil, en el camp del Dret. L'acte d'entrega de la condecoració es va celebrar, dimarts passat dia 13, en la sala d'actes de la Subdelegació del Govern de València, de mans del ministre de Justícia, Rafael Catalá. L'alcalde, Toni González, va acompanyar a l'exjutge de pau a l'acte oficial d'entrega de les condecoracions, que l'homenatjada va compartir de manera molt estreta amb els seus familiars més acostats. El seu compromís amb la societat civil d'Almussafes i l'excel•lent exercici de la seua principal funció com a Jutge de Pau davant de conflictes generats en l'àmbit privat i civil durant els seus dotze anys d'exercici de la seua funció, han avalat el reconeixement del Ministeri de Justícia, amb l'atorgament de la Medalla de Bronze del Mèrit a la Justícia de l'Orde de San Raimundo de Peñafort.
Lola Llopis va compartir escenari amb Ricardo Gabaldón, president del Col•legi de Graduats Socials de València i del Consell Autonòmic Valencià, Eugenio Sánchez, president de la Secció 8a de l'Audiència Provincial de València, i amb la viuda de Salvador Ramón Canet, fiscal de Menors de la Fiscalia Provincial de València fins al 2014, els altres tres condecorats amb la Cruz Distingida de 1a Classe de l'Orde, l'últim d'ells a títol pòstum.
Rafael Alcalá va arribar acompanyat de Juan Carlos Moragues, delegat del Govern a la Comunitat  Valenciana, Gabriela Bravo, consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Ricardo Conde, director general de Relacions amb l'Administració de Justícia i Juan Carlos Valderrama, subdelegat del Govern a València.
Durant la seua intervenció en l'acte d'homenatge i reconeixement, el ministre va apostar per una justícia més perceptible per part de la ciutadania, a més de ressaltar els mèrits associats a l'exercici professional dels quatre guardonats i amb posterioritat es va procedir a l'entrega de les condecoracions. En este sentit, Rafael Alcalá li va imposar la medalla a l'exjutge de Paz d'Almussafes i li va fer entrega del títol de concessió de la mateixa per orde ministerial i com a premi als seus anys de servici en la professió jurídica.
Lola Llopis, la primera dona al capdavant del Jutjat de Pau de la població i el Jutge de Pau que més anys ha exercit esta labor en el municipi des de l'any 1871, data d'instauració del Registre Civil a Espanya, ha oficiat un total de 120 matrimonis civils durant els seus dotze anys de trajectòria, a més d'enfrontar-se a infinitat de conflictes que va aconseguir resoldre amb gran professionalitat. Amb motiu de la distinció que va rebre, al desembre del 2014, coincidint amb el seu cessament, per part dels representants polítics de l'Ajuntament d'Almussafes, l'homenatjada va reconéixer haver actuat en tot moment amb la millor de les voluntats en el seu exercici com a jutge llec integrant del poder judicial, amb el Codi Civil en la mà i comptant en tot moment amb la inestimable ajuda dels funcionaris del propi Jutjat de Pau.
Ajuntament d'Almussafes