L'EspigaRock es consolida com el festival de referčncia de música en valenciŕ a la comarca

Martes, 6 de septiembre de 2016 | e6d.es
• Vora 3000 persones ompliren dissabte passat el nou recinte fester de Sueca en la III edició de l’EspigaRock


._000258


._000305
 
Sueca ha celebrat este dissabte la III edició de l'EspigaRock. El festival, una de les apostes més potents de les Festes Majors de Sueca, creix de manera exponencial en només tres anys i guanya en renom i públic edició rere edició.
L'organització ha fet balanç de la cita que ha reunit milers de persones, arribades de diferents comarques valencianes, a la capital riberenca. El resultat per a l’equip productor i el propi Ajuntament de Sueca, impulsor d’este esdeveniment des de la seua primera edició, no pot ser més satisfactori segons han assenyalat els responsables.
“Enguany hem apostat fort per l’EspigaRock. S’han millorat les infraestructures i els serveis del recinte dels concerts, s’ha ampliat la programació al voltant d’esta cita i també s’ha millorat i ampliat el dispositiu de seguretat. El millor de tot ha estat, no obstant, la resposta del públic, això compensa tot el treball i els esforços invertits, que han estat molts i ens il·lusiona molt per a una propera edició” ha apuntat el regidor de Festes de l’Ajuntament de Sueca, Pau Roselló.
El festival s’ha guanyat el reconeixement de molts dels assistents i els artistes que han aplaudit l’organització de l’actual edició. Molts dels grups han encoratjat a l’equip organitzador a seguir treballant en esta línia i a seguir promocionant la música en valencià i apostant per ella en els seus cartells. Per l’EspigaRock han passat ja alguns dels principals grups històrics i també els millors grups del moment del panorama musical en la nostra llengua com ara La Gossa Sorda, Atzembla, Auxili, Arrap, Els Catarres o Atupa.
El públic es va deixar la veu en el concert del cap de cartell, Reincidentes. Molts dels assistents van cridar a l’uníson les seues potents i agitadores lletres i van cantar alguns dels temes més coneguts de la llarga trajectòria del grup andalús, un clàssic del punk rock dels 90. A excepció d’ells, la resta de propostes van ser en la nostra llengua. L’altre plat fort van estar Els Catarres, molts dels assistents van acudir també a esta tercera edició de l'EspigaRock per gaudir d'una de les últimes actuacions del grup pop folk que ha anunciat recentment la seua aturada indefinida. El cartell, però, comptava també amb propostes d'estils variadíssims, des de l'emergent indie valencià de Mai Mai; al ska dels veïns de Cullera, els Gramoxone Ska Band; el rap dels d'Atupa i les mescles dels Escala i Corda Dj set.
La festa va començar, no obstant, per la vesprada amb un emotiu espectacle que va anar més enllà d'un concert, tot de la mà de Xavi Sarrià i Feliu Ventura, una cita que va comptar també amb l'actuació improvisada de la Muixeranga de Sueca. Ambdós artistes van combinar en Llibres. Batalles. Cançons alguns dels seus temes mítics amb les seues principals influències amb passatges de les seues novel·les ‘Totes les cançons parlen de tu’ i ‘Com un record d’infantesa’. Molts dels assistents van participar també en el correbars que es va organitzar per conduir el públic, al ritme de la música de xaranga, fins el nou recinte fester. 
Ajuntament de Sueca