L'escultor suecà José Marco dona una de les seues obres a la ciutat

Viernes, 10 de febrero de 2023 | e6d.es
• Una obra realitzada en fusta d'embero l'any 2021 que representa la figura d'un jove atleta

._000562
L'Escola d'Art Municipal 'Escultor Beltran' ha rebut una valuosa donació en forma d'escultura per part d'un dels seus antics alumnes, i professor, l'escultor suecà José Marco Cuevas. Es tracta d'una obra realitzada en fusta d'embero l'any 2021 que representa la figura d'un jove atleta.
No és la primera vegada que José Marco dona alguna de les seues obres a l'Escola d'Art. De fet, són diverses les que es poden contemplar en les diferents aules del centre. “Vaig pensar que no hi havia un lloc millor que l'escola on jo vaig començar, i en la qual vaig estar també com a professor, perquè estiguera esta obra”, ha assenyalat el mateix Marco.
En l'acte de donació, ha estat acompanyat pel regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sueca, Vladimir Micó; el director i professor de l'Escola d'Art Escultor Beltran, Manolo Baixauli; i un altre dels professors del centre, Juan Antonio Llopis. “Estem molt agraïts que una persona com Pepe Marco, als seus quasi 90 anys, s'haja desplaçat de manera voluntària des de València en tren per a fer esta donació amb tot el seu afecte a la ciutat de Sueca. Hem pogut comprovar que l'escola està plena de fills seus, com ell mateix diu. I, si tot ix segons el que es preveu, esperem que, en un termini curt de temps, puguem disposar d'un museu en l'antic edifici de Correus, en el qual es puguen contemplar totes les obres de reconeguts artistes del municipi, entre les quals estaran les seues escultures”, ha explicat el regidor de Cultura, Vladimir Micó.
Per a l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha suposat un doble motiu de satisfacció, “d'una banda, com a alcalde, perquè haja volgut tindre este gest amb la seua ciutat. Fa un temps ens vam trobar a la plaça de l'Ajuntament i em va comentar la seua intenció de realitzar esta donació. D'altra banda, com a ciutadà i, especialment, recordant quan jo era xiquet i visitava el seu taller, situat al carrer en el qual vivia, i li veia treballar i crear totes eixes obres. És una satisfacció que vagen a romandre per sempre a Sueca perquè puguen contemplar-les tota la ciutadania”.
Per al director de l'Escola d'Art, Manolo Baixauli, “és una gran satisfacció i un orgull que ens haja oferit una de les seues obres perquè, a més de ser un gran escultor, ha sigut mestre durant molts anys del centre. De fet, jo he sigut un dels seus alumnes”. Un altre dels professors de l'escola, Juan Antonio Llopis, qui fora també alumne de José Marco, ha assenyalat que “per a l'escola és un honor tindre les seues escultures perquè, a més, ens serveixen com a model perquè els alumnes les utilitzen i aprenguen d'un home que, a la seua edat, continua tenint la mateixa il•lusió de quan començava”.
Ajuntament de Sueca