L’escriptora d’Almussafes, M. Carmen Sáez Lorente, guardonada amb el Premi de Poesia Marià Manent

Miércoles, 21 de noviembre de 2018 | e6d.es
• La poetessa va recollir el premi el passat dissabte en el teatre de Premià de Dalt (Catalunya)

._000566
L’escriptora i poetessa d'Almussafes, M. Carmen Sáez Lorente, ha guanyat el 42é Premi de Poesia Marià Manent de Premià de Dalt (Catalunya) amb l’obra "Les hores imprecises". L’autora es va desplaçar fins a la sala Sant Jaume de la Societat Cultural de Premià de Dalt, que es va vestir de gala per acollir, el passat dissbte 17 de novembre, la gala de lliurament dels guardons del certamen, consagrat com un dels premis literaris més antics de Catalunya.
La poetessa, narradora i actriu d’Almussafes, M. Carmen Sáez Lorente, acaba de sumar un nou èxit a la seua polifacètica trajectòria artística i cultural. Es tracta del Premi de Poesia Marià Manent, convocat per la secció d’Arts i Lletres, en col•laboració de l’Ajuntament de Premià de Dalt, l’Associació d’Artistes i l’Escola Municipal de Música.
El jurat dels premis, format per Vicenç Llorca (president), Jordi Manent, Àngels Gregori, Susanna Rafart i Albert Calls, valorà “Les hores imprecises” com el millor recull de poesia de tema lliure i escrit en català de la 42a edició  del concurs. M. Carmen Sáez va recollir el guardó, dotat econòmicament amb 2.000 euros, a més de rebre una obra de Madola, artista local reconeguda internacionalment, obsequi de l'Associació d'Artistes de Premià de Dalt. L'obra guardonada també serà editada per ‘Quaderns de la Font del Cargol’ amb el suport de l'Ajuntament de Premià de Dalt i de la família de Marià Manent.
La secretària general del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, M. Dolors Portú, va participar en l’acte de lliurament del premi a la presidenta del Grup Poètic Argila de l’Aire d’Almussafes i autora d’una ampla bibliografia, entre la que destaquen obres com Les gallinetes de dol, Las habitaciones secretas, El costum dels crepuscles, La remor del vent, Unas zapatillas de Jaragua, Háblame como lluvia, Carla i el circ dels cacauets i El árbol de la vida.
Treballadora incansable, Sáez desenrotlla multitud de projectes com el recital “Tant de bo”, junt amb els músics Tomás de los Santos i Iván Brull, patrocinat pel Sarc, i “Del somni a la poesia”, felicitat poètica que compartix junt amb el músic Néstor Mont, y que trasllada a multitud de centres de secundària. Així mateix, exerceix de professora de teatre, a més d’estar especialitzada en escriptura teatral i de ser guionista en  TV On Producciones.
Ajuntament d’Almussafes