L'Escola d'Educaciˇ ViÓria d'Almussafes complix una dŔcada

MiÚrcoles, 18 de enero de 2017 | e6d.es
• MÚs de mil alumnes d'infantil, primÓria, secundÓria i batxillerat participen en els tallers formatius impartits per agents de la Policia Local

L'Ajuntament d'Almussafes acaba d'inaugurar la desena edició de la seua Escola Municipal d'Educació viària, una proposta en què participen activament els més de mil alumnes dels tres centres educatius de la població i que dirigix el Departament de la Policia Local. Fins a la data, la iniciativa anava destinada als escolars d'infantil, primària, secundària i batxillerat, encara que enguany s’està estudiant la possibilitat d’obrir la campanya, així mateix, als estudiants de Cicles Formatius, amb la finalitat de brindar una consciència vial adequada i responsable a un nombre més gran de jóvens de la localitat. L'educació en valors i el coneixement de l'entorn són dos de les premisses bàsiques sobre les quals se sustenta el programa d'educació viària, coordinat en esta edició de 2017 per l'agent Jacob Romero i que es clausurarà el pròxim mes de maig.
El policia local, Jacob Romero, dirigix la nova edició del pla formatiu que contempla cinc sessions d'educació viària a l'any per alumne, en el cas d'infantil i primària, i de dos a tres classes, quant als estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius. Esta setmana, els tallers s'estan impartint en les diferents aules del CEIP Almassaf i el programa se celebrarà la setmana que ve en el CEIP Pontet. Amb posterioritat, el projecte, que aprofundix en el complex món de la circulació i el trànsit motoritzat, es traslladarà fins a l'IES Almussafes.
La iniciativa, “que aposta per la prevenció i la pedagogia, amb l'objectiu que eixos coneixements complisquen amb la seua finalitat, és a dir, tinguen una repercussió positiva a peu de carrer”, constata Romero, incorpora sessions de caràcter teòric, encara que també inclou activitats destinades a posar en pràctica els consells apresos prèviament en les aules, en recorreguts que es duran a terme pel nucli urbà durant el present curs educatiu.
L'àmpli ventall d'edats que comprén el programa municipal d'educació viària 2017 invita a impartir continguts diferents, basant-se així mateix en tècniques i elements formatius dispars. En este sentit, els més menuts podran disfrutar de classes teòriques on els jocs, les fitxes i el material audiovisual reflectixen diferents aspectes de l'educació viària. Així mateix, els alumnes d'infantil i primària realitzaran visites a les dependències policials, per a conéixer de primera mà les característiques dels vehicles i material policials, a més d'aplicar els coneixements adquirits de forma pràctica en el circuit d'educació viària que s'instal•larà al final del curs en el propi pati d'ambdós centres educatius.
Per la seua banda, el pla formatiu dirigit als estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius aposta per sessions centrades en l'aprenentatge de les normes, senyals i consells relatius a la conducció de bicicletes i ciclomotors, així com en les nocions bàsiques sobre primers auxilis i en les mesures a prendre en cas d'accident. “A més, en el temari fem especial insistència en els perills que comporta el consum d'estupefaents i alcohol, així com la velocitat excessiva en la conducció dels vehicles, principalment les motocicletes, bicicletes i ciclomotors”, matisa el regidor de Seguretat Ciutadana, Faustino Manzano.
Ajuntament d'Almussafes