Les retallades en educació continuaran a la comarca de la Ribera

Martes, 12 de febrero de 2013 | e6d.es
• Compromís Ribera Alta denúncia la supressió de 17 unitats d’infantil i Primària a La Ribera i la supressió d’altres 19 mestres en les escoles de 2 línies del proper curs
elenastyl20121128
El pròxim curs 2013-2014, l’escola pública continuarà patint les retallades del Govern i la Conselleria del PP, que poc a poc estant desmantellant els avanços aconseguits després de molts anys.
Per al pròxim curs i com a conseqüència de l’arranjament escolar se suprimiran 17 unitats a la Ribera (12 d’elles a la Ribera Alta), desglossant-se en 12 unitats de primària i 5 d’infantil. Encara que Conselleria assegura es creen 15 unitats noves, la veritat és que la majoria d’elles eren unitats habilitades aquest curs i que per tant ja existien.
Per una altra part i com a conseqüència del nou decret de plantilles, que substitueix al de fa 15 anys, els centres de 2 línies  veuran suprimit una plaça de professors de primària. Afectant a un total de 18 centres a la Ribera, 16 d’ells a la Ribera Alta.  Aquesta modificació de les plantilles suposarà que els centres de 12 unitats comptaran amb 11 mestres de primària, un menys del que hi havia fins ara. Aquesta reducció implica la desaparició de nombroses hores de reforç en les escoles i d’atenció a la diversitat, ja que molts dels mestres de primària i mestres especialistes a més de portar el seu curs o especialitat hauran de fer-se càrrec d'impartir distintes matèries a la resta d'alumnes del col•legi.
En total el pròxim curs hi haurà al voltant de 50 mestres menys a la nostra comarca si sumen els dos processos d'arranjament i de modificació de les plantilles.
A més la supressió de totes les places de francès en els centres per la seua transformació en anglès suposa per a molts mestres la supressió del seu lloc de treball i el seu trasllat a altres centres després d'anys de permanència en la mateixa escola.
D’aquesta manera la qualitat a l’ensenyament públic i la lluita contra el fracàs escolar serà més difícil el pròxim curs en aquests centres que sumen al voltant de 8.000 alumnes. Hi haurà més alumnes per aula, menor atenció educativa i suposarà una major càrrega docent per al conjunt de professorat.
No es contempla cap mesura de compensació per aquestes pèrdues de professorat, ni es té en compte les necessitats reals dels centres que, a més a més, estan desbordats de treball burocràtic.
Cal afegir que els centres docents veuen agreujat els seus problemes pels deutes econòmics que la Conselleria té amb ells. A més a més, la falta de pagament de les beques del menjador està portant als centres a una situació límit que pot acabar amb el tancament del menjador escolar d'alguna d'elles.
Des de Compromís reiterem que retallar en educació és una greu equivocació que acabarà pagant el conjunt de la societat. En època de crisi, sectors com els de l'educació haurien de ser intocables.
Compromís Ribera Alta