Les Piscines Municipals d'Almussafes obrin hui al públic després de la seua reforma integral

Sábado, 29 de junio de 2019 | e6d.es
• A partir de les 11 hores se celebrarà una jornada amb accés gratuït que inclourà la IX Marató d’Aqua del Mes de l'Esport
._000520

._000626
La temporada d'estiu de les Piscines Públiques Municipals d'Almussafes començarà amb la celebració de la tradicional jornada de portes obertes en la qual l'accés serà gratuït per a totes les persones usuàries. Durant el dia es durà a terme també en la infraestructura la IX Marató Aqua inclosa en la programació del Mes de l'Esport. Les persones usuàries gaudiran aquest estiu de les millores realitzades en el recinte durant les obres de reforma desenvolupades en els últims mesos, que han canviat de manera notable la fisonomia d'aquest espai, un dels primers a entrar en funcionament en la localitat fa més de trenta anys. S'ha renovat al complet la zona de la piscina mitjana, s'ha ampliat en quasi un centenar l'aforament, s'han incrementat els metres quadrats d'ombra i s'han afegit elements relacionats amb l'accessibilitat, entre altres qüestions. El consistori ha invertit en les fases tercera i quarta d'aquesta reforma integral un total de 726.594,21 euros i té previst iniciar en 2020 la modernització de la piscina coberta, amb el que es donarà per conclosa aquesta intervenció, que té un pressupost global d'1.353.062 euros.
Després de diversos mesos en obres, en les quals s'ha renovat gran part de les instal•lacions per a adaptar-les a les necessitats de les persones usuàries i per a millorar les condicions de seguretat i accessibilitat, les Piscines Municipals d'Almussafes ja estan a punt per a donar servei a la ciutadania. La infraestructura obrirà les seues portes hui dissabte 29 de juny a les 11 hores amb una jornada de benvinguda en la qual, seguint la tradició, l'accés serà gratuït. Així mateix, i com es recull en l'Agenda d'Activitats, de 10 a 13 hores es durà a terme per a les persones inscrites prèviament, la IX Marató d’Aqua, activitat inclosa en la programació del Mes de l'Esport i en la qual s'oferiran sessions de aquaeròbic, aquacombat i aquagym amb música en directe per part d'un DJ professional i un sorteig d'obsequis.
“Des de l'Ajuntament considerem que l'espera ha valgut la pena perquè la millora ha sigut prou important, per la qual cosa agraïm la paciència de la ciutadania. Ara Almussafes disposarà d'unes instal•lacions pròpies del segle XXI i que estic completament segur que satisfaran les seues necessitats”, declara el regidor d'Esports, Pau Boch. “Aquest estiu tornarem a plantejar activitats nocturnes en la infraestructura i per primera vegada les entrades seran gratuïtes per a les persones que disposen de passe, un al•licient més per a acostar-se a les Piscines i gaudir de les millores que hem implementat, que es caracteritzen per un increment de la seguretat i la comoditat, dos trets que es traduiran sens dubte en major gaudi i diversió”, afig l'edil.

Intervenció
Les fases tercera i quarta de la reforma integral de la infraestructura, en la qual el consistori municipal ha invertit de fons propis un total de 726.594,21 euros, s'han centrat en la modernització completa de la piscina mitjana, que ha ampliat el seu got, i en el seu entorn, a més d'incloure la renovació de tots els elements. A més, s'ha actuat també sobre diverses qüestions de la zona de la piscina xicoteta i sobre aspectes generals de tot el recinte, com les baranes, la jardineria o el sistema de megafonia. Entre les novetats destaca que l'aforament de la infraestructura s'ha ampliat en més d'un centenar de persones i que pràcticament s'ha triplicat la zona d'ombra amb pèrgoles de fusta, tant en la primera com en la segona planta.
En aquest penúltim tram de la reforma, que ha realitzat l'empresa Construcciones UORCONF, S.L., s'han substituït gran part dels elements, com el clos interior, que ara està format per un sistema mecanitzat de barana de vidre amb sistemes de fixació d'alumini, la megafonia i el sistema de reg i s'han instal•lat un elevador hidràulic mòbil per a persones amb mobilitat reduïda, una rampa per a comunicar la primera amb la segona planta del recinte i un tobogan aquàtic. A més, s'ha procedit a l'obertura d'una porta interior per a la sala d'instal•lacions, a la construcció d'un got de compensació i al repintat de tot el mur perimetral.

Una inversió total d'1.353.062 euros
El pròxim any s'iniciarà l'última fase de la renovació integral de les Piscines Municipals, la que té per objecte la modernització de la zona de la piscina coberta. En el projecte, considerat per l'equip de govern com el de major envergadura en matèria esportiva de tota l'anterior legislatura, l'Ajuntament d'Almussafes invertirà 1.353.062 euros.
Ajuntament d'Almussafes

 

._000634

._000640