Les obres del pont sobre el Magre a l'Alcúdia avancen a bon ritme

Domingo, 8 de marzo de 2015 | e6d.es
• Es preveu que en un termini de 5 o 6 setmanes, el pont estiga totalment operatiu

Els terminis estan complint-se i es preveu que en un termini de 5 o 6 setmanes, el pont estarà totalment operatiu, oferint una imatge de modernitat, alhora que respectuosa amb la història.
Estes obres de reforma, motivades pel perill evident que corren les persones que circulen a diari pel pont en horaris pròxims a l’entrada o sortida del treball, tenen un caràcter dual ja que, d’una banda, es pretén recuperar el patrimoni cultural que representa el pont a l’Alcúdia,  llevant qualsevol rastre de la desafortunada remodelació que es va fer en la primera meitat del segle passat i recuperant la barana de pedra en la cara sud del pont. D’esta forma, vist des d’aigües avall, tindrem una imatge semblant a l’aspecte que tenia el pont vist des del riu (com poden apreciar en la fotografia que acompanya el text).
D’altra banda, l’àmbit funcional del nou pont permetrà que tant els treballadors de l’empresa “Cítricos Valencianos S.A.”, situada a l’altra banda del riu, així com tot aquell que transite pel pont, ho puga fer d’una forma més segura gràcies a la implantació d’una plataforma volant que comptarà amb carrils per a bicis i vianants separats del tràfic motoritzat.
Així doncs, en acabar les obres, dintre de cinc o sis setmanes, els desplaçaments al treball dels veïns i veïnes de la localitat seran molt més segurs. Les obres han suposat un inversió total d’uns 380.439 € comptant amb la concessió de 150.000 euros per part de la Diputació de València.
Durant la major part del procés ha estat tallat el trànsit de vehicles al pont, però els i les treballadores de Cítricos Valencianos han pogut accedir al treball caminant o en bicicleta, amb la única excepció dels tres dies que han fet falta per a posar el ferm de la plataforma volant.
Ajuntament de l’Alcúdia