Les obres de modernització del reg dels sectors 3 i 5 de la Séquia Real del Xúquer han permés el reg localitzat en 552 hectàrees del terme d'Alberic

Domingo, 26 de febrero de 2023 | e6d.es
• Han suposat una inversió de 6,5 milions d'euros

._000626
Les obres de modernització del reg dels sectors 3 i 5 de la Séquia Real del Xúquer han suposat una inversió de 6,5 milions d'euros i han permés la instal·lació de reg localitzat en una superfície regable de 552 hectàrees del terme municipal d'Alberic.

En concret, l'actuació ha consistit en la instal·lació d'una xarxa de canonades principals i de canonades a parcel·les amb els seus hidrants corresponents i el capçal de reg, que s'ha situat en un antic magatzem, que també ha sigut restaurat. A més, la xarxa de reg compta amb una conducció paral·lela a la xarxa principal per al subministrament d'aigua neta d'abonament, amb la finalitat de fer possible la fertirrigació ecològica.

Amb el reg localitzat de tots dos sectors, s'estima que l'estalvi d'aigua serà de 1,62 hectòmetres cúbics a l'any, que s'utilitzen per a l'aportació d'aigua a L’Albufera. A més, l'estalvi total aconseguit fins al moment mitjançant la modernització dels sectors sobre els quals s'ha actuat ascendeix a 20 hectòmetres cúbics anuals. Això ha sigut possible gràcies a les obres de modernització dels sistemes de reg que la Generalitat ha dut a terme sobre una superfície de 7.000 hectàrees de cultiu i amb una inversió de 75,4 milions d'euros.
Generalitat Valenciana