Les obres d'ampliació de la Residència de Majors d'Almussafes conclouran entre els mesos de març i abril de 2022

Viernes, 10 de diciembre de 2021 | e6d.es
• L'alcalde, Toni González, i la primera tinenta d'alcalde, Davinia Calatayud, han visitat l'espai per a comprovar l'evolució de l'actuació, que avança a bon ritme

._000006
Les obres d'ampliació de la Residència i Centre de Dia ‘La Vila’ d'Almussafes, iniciades fa mig any, avancen a bon ritme i s'espera que la intervenció estiga conclosa entre els mesos de març i abril de 2022. L'actuació urbanística, sufragada íntegrament per l'empresa concessionària del servei en un terreny de propietat municipal, possibilitarà que el centre geriàtric incremente la seua capacitat en 34 noves places, complint així la proporció de llocs en relació amb el nombre d'habitants establida per l'Organització Mundial de la Salut. Aquesta mateixa setmana, l'alcalde, Toni González, i la primera tinenta d'alcalde i regidora d'Urbanisme, Davinia Calatayud, han realitzat una visita d'obra per a comprovar l'evolució dels treballs.
A principis del segon trimestre del pròxim any 2022, la Residència de Majors ‘La Vila’ inaugurarà la nova ala de l'edifici  amb la qual augmentarà en un total de 34 el nombre de places disponibles per al col·lectiu de majors en el centre geriàtric.
De fet, el mes de juny passat es van iniciar les obres d'ampliació del complex, que ocupa la zona verda emplaçada just al costat de l'ala principal de la infraestructura, després de donar el ple de la corporació llum verda al pla economicofinancer presentat per l'empresa concessionària del servei.
L'alcalde, Toni González, i la primera tinenta d'alcalde, Davinia Calatayud, s'han acostat aquesta mateixa setmana fins a l'obra amb l'objectiu de comprovar la seua evolució. “L'empresa constructora està complint amb els terminis previstos en el projecte arquitectònic, per la qual cosa l'ampliació del centre geriàtric, que ofereix els serveis de residència i de centre de dia des de novembre de 2009, serà una realitat entre els mesos de març i abril del pròxim any 2022”, destaca l'edil d'Urbanisme, Davinia Calatayud.
Els veïns i veïnes d'Almussafes poden visualitzar el resultat de l'actuació urbanística a petita escala, ja que després del seu pas per l'hall del Centre Cultural, l'exposició en la qual es mostren diverses fotografies amb recreacions del resultat final de la intervenció i una maqueta del futur edifici amb l'ampliació incorporada, es troba ara exhibida en l'hall de la Llar del Jubilat.
La modificació del Projecte Integral de Majors (PIM) d'Almussafes suposa l'ampliació de la capacitat del complex geriàtric, que passarà de les 49 places actuals a un total de 83. En aquest sentit, se sumen 34 noves places, de les quals 28 són concertades, 4 privades i les 2 restants gestionades directament per l'Ajuntament en concepte de cànon (42.113 euros a l'any). Quan finalitze la construcció d'aquest nou edifici, situat a nou metres del ja existent, la residència comptarà amb 63 places concertades (gestionades per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives), 8 privades i 12 municipals.
La inversió de l'empresa concessionària del servei per a materialitzar la intervenció ascendeix a 1.700.000 euros, dels quals 1.500.000 corresponen a les despeses de redacció del projecte i posterior construcció i els 200.000 euros restants serviran per a sufragar la dotació d'equipament de les estades resultants d'actuació urbanística.
El nou edifici s'està alçant en la parcel·la confrontant al centre, que disposa de 212,76 m² i és de titularitat municipal. Comptarà amb tres plantes, en les quals se situaran 24 habitacions (18 simples i sis dobles) i els espais comuns. Les restants 4 noves places s'obtindran de partir dues habitacions simples de grans dimensions situades en l'ala principal.
L'actuació ha requerit l'ampliació del contracte en vigor en 3 anys addicionals per a garantir el manteniment de l'equilibri econòmic de les prestacions de la concessió, per la qual cosa la data de finalització es trasllada a l'11 de novembre de 2052. Quan concloga aqueix termini, les obres i instal·lacions objecte de la concessió, amb totes les seues dependències i serveis accessoris, revertiran a l'Ajuntament.
Ajuntament d'Almussafes


 

._000826

._000847