Les falles de Sueca lliuren els premis del Concurs de Sainets

Martes, 28 de febrero de 2023 | e6d.es
• El Nelo al millor sainet va ser en aquesta XL edició per a ‘El Miracle de San Cucufato’ de la Falla Plaça de l’Ajuntament

._000562
El Centre Cultural Bernat i Baldoví va ser un any més l'escenari de l’entrega dels premis del concurs de Sainets. A més dels ja tradicionals “Socarrats, Latorre, Ortolàs i Nelos” també es va fer entrega en aquest acte del reconeixement a la participació en la III Mostra de Teatre Infantil a les falles Bernat Aliño, Sucro, Plaça de Cervantes i Verge de Sales.
Abans de començar l'acte, el grup de teatre infantil de la Falla Sucro va tornar a representar l'obreta “Llums, càmera i... desesperació” amb la que havien participat a la Mostra.
L’acte va estar presidit per el Regidor de Cultura, Vladimir Micó, el president de la Junta Local Fallera, Bernardo Garrigós, i les Falleres Majors, Aitana Adsuar i Clara Boix.
El lliurament de premis començà amb una presentació en imatges dels treballs realitzats per les set comissions que han participat al concurs de sainets en el present exercici.
Les mencions especials a actriu secundària van ser per a Cristina Sendin -de la Falla El Perelló Tro i Flama- i Maria Angeles Iranzo –de la Falla Sucro-. I el Premi Juan Ortolà a millor actriu secundària va recaure en Laura Navarro –de la Falla Plaça de l’Ajuntament-.
En la categoria masculina, les mencions especials a actor secundari van ser per a Pascual Ferrando -de la Falla El Portal- i Carlos Solas -de la Falla Plaça de l’Ajuntament-. El Premi Juan Ortolà a millor actor secundari va recaure en Xavi Fos -de la Falla Sucro-.
Abans del lliurament del premi Enrique Latorre al millor director, s’ha rendit homenatge, en el desè aniversari de la seua creació, al que va ser director del grup de teatre de la Falla del Mercat i President de Junta Local Fallera de Sueca, fent-li entrega a la seua família d’aquest guardó, que va recollir la seua dona, Rosa Franco.
Les mencions especials en aquesta categoria van ser per a Pilar Villegas -de la Falla El Perelló Tro i Flama- i Dulia Serra -de la Falla Xúquer- i, alçant-se amb el Premi Enrique Latorre al millor director, Pepa Coll -de la Falla Plaça de l’Ajuntament-.
Les mencions especials a actriu principal foren per a Silvia Riera -de la Falla Sucro- i Julia Martínez -de la Falla El Perelló Tro i Flama-. I el Nelo a millor actriu principal fou per a Pepa Coll -de la Falla Plaça de l’Ajuntament-.
En la categoria masculina, les mencions especials a actor principal van ser per a Alejandro García -de la Falla Sucro- i Vicent Martorell -de la Falla Xúquer-. El Nelo a millor actor principal va recaure en Javier Marqués -de la Falla El Perelló Tro i Flama-.
En la categoria de millor sainet la Falla Xúquer va asolir el quart lloc amb “Els envenenats”, mentre que el premi Socarrat al tercer millor sainet fou per a la Falla El Perelló Tro i Flama amb “Tenorio a la forsa”, i el Socarrat al segon millor sainet fou per a la Falla Sucro amb l’obra “La Conillera”.
El Nelo al millor sainet va ser en aquesta XL edició per a “El Miracle de San Cucufato” de la Falla Plaça de l’Ajuntament, i obra del suecà Miquel Fernández.
Junta Local Fallera Sueca