Les falles de Carcaixent lluitaran contra la leucèmia infantil amb la iniciativa 'Falles Solidaries' i 'Xicotets Herois'

Jueves, 7 de febrero de 2019 | e6d.es
• La Biblioteca Pública Municipal de Carcaixent acollirà demà la presentació, a partir de les 20:00 hores, amb tot el món faller de la localitat
._000462
Demà divendres 8 de febrer, a partir de les 8 de la vesprada, la Biblioteca Pública Municipal de Carcaixent acollirà la presentació de la iniciativa Falles Solidàries. L'objectiu d'este nou moviment serà la lluita contra la leucèmia infantil i treballaran conjuntament amb l'associació "Xicotets Herois".
Xicotets Herois va nàixer a un centre escolar de Sant Joanet. "A Júlia, una alumna de 3 anys, li van diagnosticar leucèmia . Era un 18 de desembre i tota l'escola estàvem preparant les activitats per a celebrar el festival de Nadal . El matí va transcórrer amb normalitat, Júlia va escriure junt als seus companys la carta al Pare Noel, el dilluns arribava i tindríem que donar-li-la, després de cantar-li una nadalenca . Però el que no sabíem ningú, era que eixe seria l'últim dia de poder assistir a l'escola. Júlia anava a ser una XICOTETA HEROÏNA", així comença a donar els seus primers passos esta associació, que a través d'una de les professores involucrades en el projecte, i al mateix temps fallera de la comissió Mestre Giner, contagia la solidaritat a les falles de Carcaixent.
"En un principi l'activitat solidària va nàixer d'una forma més modesta únicament amb la comissió de Mestre Giner, amb la iniciativa "Vespa Solidària". Es  va presentar la proposta de reparar una Vespa antiga per al seu sorteig i així poder recaptar amb l'objectiu d'ajudar aquest projecte. A més, decidirem pintar-la i decorar-la amb dibuixos de “Superherois“ que demanaríem als xiquets i xiquetes d'Oncologia Infantil de l'Hospital “La Fe “ i de la Falla . Tots els dibuixos seran els protagonistes de la nostra Vespa i al que també afegirem el dibuix simbòlics d'un Superheroi que els grafiters de Madrid realitzaren en la paret de la finca que enfronta en la Unitat d'Oncologia de la Fe i que tan amable ens han cedit", ens explica Francisco del Rio, faller de Mestre Giner.
I amb aquesta iniciativa es plantejaren compartir les seues inquietuds i solidaritat, davant d'una malaltia com és el càncer, amb la resta de falles de Carcaixent . Des de la Falla Mestre Giner volen mostrar a la societat la cara de sensibilitat i solidaritat que també té el món faller. "Perquè no s'ha d'oblidar que les Falles són un reflex de la societat amb els seus vicis i virtuts, però també una eina de solidaritat,diversitat i d'igualtat", comenta Francisco.
E6D
.-000472
._000410