Les brigades de la Diputació protegixen dos urbanitzacions de Carcaixent amb una àrea tallafocs

Viernes, 8 de octubre de 2021 | e6d.es
• Els treballs en l’interfície urbanoforesta abasten 131.342 metres quadrats de les urbanitzacions Sant Blai i Tir de Colom, que presenten un alt risc d'incendi

._000006
Les brigades forestals de la Diputació de València estan a punt de finalitzar els treballs d'obertura i manteniment d’una àrea tallafocs que envolta les urbanitzacions Sant Blai i Tir de Colom a Carcaixent. Mitjançant estes infraestructures de prevenció se separa la zona d'habitatges del terreny forestal, incrementant així la seguretat per a les persones que hi habiten.
Així, la intervenció dels brigadistes en esta zona, considerada interfície urbanoforestal doncs voreja el terreny forestal amb el terreny urbanitzat, consistix en l'adequació i obertura d'una superfície de 131.342 metres quadrats mitjançant treballs de desbrossament, poda i trituració de restes. Gran part del treball és de repàs, exceptuant la zona nord-est, on és d'obertura. Estos treballs preventius reduixen la càrrega de combustible de la vegetació existent, la qual cosa facilitaria els treballs d'extinció en cas que es produïsca un incendi forestal en la zona. L'actuació, sol•licitada per l'Ajuntament de Carcaixent, va començar el mes de març passat per a avançar de cara als mesos estivals, els de major perill d'incendi. En els pròxims dies els treballs es donaran per finalitzats, després de la intervenció de les brigades forestals de Tous, Montserrat, Sellent i Sumacàrcer.
Diputació der València._000625

._000836