Les Arts Volant inicia la seua cinquena gira per la província de València

Viernes, 28 de mayo de 2021 | e6d.es
• Per Benimodo passarà el 30 de juny i per Sumacàrcer el 22 de juliol

 

El camió de Les Arts Volant inicia a Agullent, el pròxim 19 de juny, la seua cinquena gira en col·laboració amb la Diputació de València per a acostar l'òpera a l'aire lliure als municipis de la província.
El camió escenari construït pels Arts portarà de nou com a espectacle itinerant l'òpera 'El tutor *burlat', del compositor valencià Vicente Martín i Soler, després de l'èxit del muntatge 'fresc i colorista' de Jaume Policarpo en les seues diferents representacions pel territori l'any passat.
Els Arts Volant és un projecte de difusió cultural impulsat des Les Arts, en col·laboració amb la Diputació de València i l'Ajuntament de València, que va nàixer en 2017 i que, fins hui, ha permés a més de 50.000 espectadors gaudir d'un espectacle d'òpera, des de la plaça més pròxima.
En la present edició, un total de 13 municipis rebran la visita dels artistes del Centre de Perfeccionament dels Arts, que interpretaran sobre aquest escenari mòbil la primera òpera que va escriure Vicente Martín i Soler.
El propòsit és fer arribar l'òpera a qualsevol racó del territori, especialment a aquells llocs amb escassa activitat musical o on seria complicat dur a terme una representació per mancar dels mitjans tècnics o instal·lacions necessàries.
Des de Vallés, amb 154 habitants, fins a Alboraia, amb 24.741, el camió de Les Arts Volant possibilitarà la primera experiència amb la lírica per a molts ciutadans i ciutadanes en les mateixes condicions tècniques i escèniques amb les quals es desenvoluparia en qualsevol teatre d'òpera.
El calendari de representacions provincials és el següent: Agullent, 19 de juny; Alboraia: 23 de juny; Alfafar: 26 de juny; Algar de Palancia, 27 de juny; Benimodo, 30 de juny; Daimús, 1 de juliol; La Font d'en Carròs, 4 de juliol; Higueruelas, 7 de juliol; Marines, 15 de juliol; Navarrés, 17 de juliol; El Puig, 18 de juliol; Sumacàrcer, 22 de juliol, i Vallés, 24 de juliol. 
Generalitat Valenciana