El PP d'Algemesí ha posat a la venda parcel•les propietat de l'Ajuntament per a finançar la construcció del Mercat

Martes, 15 de octubre de 2013 | e6d.es
• Després del fracàs estrepitós que ha suposat la construcció del pàrquing
._000235
La gran promesa electoral del PP de 2007 va a suposar una gran pèrdua de diners públics i de patrimoni municipal per a l'Ajuntament d'Algemesí. En aquell moment varen prometre la construcció d'un mercat a peu pla a cost 0. El finançament per a construir l'edifici l’aconsegirien de vendre les places d'aparcament que anaven a construir a sota.Després de dilapidar més de 6 milions d'euros de diners públics en la construcció de les dues plantes d'aparcament, després d’hipotecar l’Ajuntament per als propers 20 anys assegurant-li a l’empresa concesionària 236.000 euros de beneficis anuals i després del fracàs que ha suposat vendre solament 6 places de garatge -dos d'elles a l'esposa de l'alcalde-, ara l'equip de govern, en comptes de reconèixer el seu greu error i cessar en l'obstinació, va a subhastar parcel•les de terreny propietat de l'Ajuntament per a finançar la nova obra del Mercat.
Segons ha explicat la portaveu socialista Marta Trenzano, “els socialistes ja advertirem en infinitat d’ocasions que era absolutament innecessari construir un aparcament sense tindre estudis de viabilitat i el temps ha acabat donant-nos la raó ja que ni s’han venut les 100 places que s’esperaven ni el pàrquing en rotació s’utulitza com s’esperava”.
Per a Trenzano, “és una autèntica barbaritat vendre el patrimoni municipal per a construir un edifici que, a hores d'ara, ja no és una prioritat. Hi ha més de 3.500 veïns d'Algemesí en l'atur, més d'1.200 s'han vist afectats pel copagament farmacèutic, s'ha pujat l'IBI, el rebut de l'aigua, la ciutat està cada vegada més bruta i davant aquesta situació de deterioració i saqueig econòmic, no se'ls ocorre una altra cosa que vendre el patrimoni de tots per a complir una promesa electoral caduca”. Trenzano ha explicat que “cal buscar una solució per als venedors del Mercat que s'han vist clarament perjudicats pels més de 7 anys que el PP els ha tingut desubicats. Si s'haguera acabat la reforma del Mercat que va començar el govern socialista, els mercaders fa anys que haurien tornat al seu lloc de treball, ens hauriem estalviat els més de 6 milions que ha costat el pàrquing i ara no hauríem de subhastar el nostre patrimoni”.

El Partit Socialista s'oposa a semblant despropòsit

En paraules de la portaveu socialista, “açò és un exemple més de com el PP gestiona els diners de tots. És com si una família que està passant dificultats venguera la seua casa per a anar-se’n de vacances. Hi ha qüestions molt més importants que atendre ara mateix i a les quals el PP fa cas omís com l'atur, les beques, les urgències, la dependència, l'agricultura o la vivenda. Els socialistes entendríem aquesta venda si fora per a sufragar les despeses de necessitats primàries però, de cap manera, anem a recolzar la subhasta del patrimoni municipal per a pagar una promesa electoral del PP en la qual ja ningú confia”.

Parcel•les que s'han posat a la venda

- De la parcel•la 10, situada en el carrer de la Ribera Baixa, parcel•les número 10.5 bis; 10.6 bis; 10.7 bis; 10.8 bis; 10.9 bis; 10.10 bis; 10.11 bis

- De la parcel•la 12, situada en el carrer Ribera Baixa número 2; 4; 6; 8; 10; 12; 14; 16; 18; 20; 22; 24; 26; 28; 30; 32; i 34

- De la parcel•la 56, situada en carrer Ribera Baixa número 20 i 22

- De la parcel•la 67, situada en carrer del Camp de Morvedre

- Parcel•la 72, situada en el carrer del Comtat

PSPV d'Algemesí