L'equip de govern d'Alberic rebutja la proposta de la oposició de crear un banc de llibres

Viernes, 21 de agosto de 2015 | e6d.es
• "Els no acords d’aquella sessió van ser utilitzats pel senyor Carratalà per a encetar una campanya de desprestigi i desqualificació en xarxes socials i premsa contra l'oposició"

._000376
El Partit Popular, Compromís, Alberic pel canvi i IxA-Som Alberic, davant la convocatòria plenària extraordinària per a  dimecres, 19 d’agost,a les 12:00, volem explicar  seqüencialment, els fets ocorreguts arran de la polèmica creada en la població pel tema de les ajudes als llibres de text i la creació d’un banc de llibres per al proper curs. Així doncs, els fets son els següents:
Primer: els partits abans citats, portem al pleno de juliol, una proposta de creació de banc de llibres i millora d’ajudes per a las alumnes d’Alberic. La proposta va ser rebutjada per l’equip de govern i pel PSOE.
Segon: en aquella mateixa sessió plenària, El partit del senyor Carratalà, portà una proposta que no millorava la proposta portada per la resta de partits de l’oposició (a excepció del PSOE), la qual va ser rebutjada per l’oposició al complet.
Tercer: els no acords d’aquella sessió van ser utilitzats pel senyor Carratalà i altres persones del seu entorn, per a encetar una campanya de desprestigi i desqualificació en xarxes socials i premsa, envers els partits de l’oposició (sense el PSOE), per tal de cobrir, d’aquesta forma, les mancances i incompetència de l’equip de govern què no va voler, des del principi, acceptar la proposta de consens què des de juny hem treballat tots els partits de l’oposició (sense el PSOE, perquè no ha volgut, tot i que ha estat convidat, tal com hem fet amb tots des del principi)
Quart: davant d’aquest despropòsit i davant la no solució als problemes ocasionats, els partits de l’oposició (sense el PSOE, per que no va voler, així consta en petició expressa feta a la seua portaveu el passat 28 de juliol),  decidim sol•licitar-li a l’alcalde una convocatòria plenària extraordinària per a solucionar i consensuar, definitivament, una proposta de creació de banc de llibres i ajudes a l’adquisició de llibre i material per al curs que comença en setembre.
Cinquè: el passat 29 de juliol, la regidora del PSOE, Xaro Làzaro i la regidora d’educació, Sara Arnau, es reuniren amb regidors de l’ajuntament de l’Alcúdia per importar la fórmula de l’Alcúdia a Alberic.
Sisè: el 30 de juliol, l’alcalde, per decret d’alcaldia, aprova posar en marxa unes ajudes per als llibres de text, (les quals son idèntiques a les que teníem l’any passat pel que fa a la quantia global, tot i que repartit de forma diferent: puja el “bono” a infantil i baixa el “bono “ a primària qui son els que més despesa tenen), sense millorar la proposta inicial feta pels partits de l’oposició (sense el PSOE).
Setè: finalment, l’alcalde convoca sessió plenària per a dimecres, 19 d’agost, ales 12:00 hores, atenent així, la sol•licitud que li vàrem demanar en juliol.
En conseqüència, els partits que signem aquest volem deixar clar que:
Primer: la sessió plenària demà té molt menys sentit del que tenia quan es va convocar inicialment, doncs la proposta que portem a plenari ja no és pot portar endavant completament perquè  l’alcalde, pel seu conter, ha fet cas omís a la proposta inicial què, sense cap de dubte, és millor que la que proposa mitjançant el decret.
Segon:  els partits sota signants manifestem el nostre rebuig per la forma de procedir de l’equip de govern i, en especial del senyor Carratalà, al ignorar i despreciar clarament la voluntat de la majoria de partits de l’ajuntament d’Alberic i així ho hem fet constar en dita sessió.
Partit Popular d’Alberic, Compromís per Alberic, Alberic pel canvi i IxA-Som Alberic