Las àrees industrials d'Almussafes se sotmetran al major simulacre global d'emergències realitzat en la Comunitat

Lunes, 30 de mayo de 2022 | e6d.es
• S'implicarà més de 200 empreses i a prop de 6.000 treballadors

._000733
Les àrees industrials d'Almussafes se sotmetran al major simulacre d'emergència en entorn industrial realitzat mai en la Comunitat Valenciana. Les reunions de preparació per a aquesta gran fita, que tindrà lloc al llarg de la primera quinzena de novembre, continuen succeint-se entre totes les entitats implicades per a concretar els detalls del simulacre. En l'última trobada, en la qual va participar l'Ajuntament, APPI, el 1·1·2 i representants de les empreses Ercros i Ford, es va acordar que el simulacre tinga dos focus d'emergència en dues empreses distants entre si i del sector químic com són Ercros, situada en el Polígon Nord, i Unecol, en l'extrem del polígon Joan Carles I, en terme de Picassent.
En el desenvolupament d'aquesta acció es pretén comprovar, com a objectiu principal, que els canals de comunicació previstos funcionen a la perfecció: tant el sistema de comunicació per xarxes (a través de missatgeria instantània) com el sistema físic de megafonia.
El simulacre forma part del Pla d'Emergències de les àrees industrials elaborat en 2019 per APPI i les EGM Joan Carles I i Polígon Nord i amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Almussafes que s'encarregarà de les revisions periòdiques que requereix el pla, ja que es tracta d'un document viu que s'anirà actualitzant de manera constant. Els citat protocol d'emergència de totes dues àrees industrials es combina amb els plans d'autoprotecció de cada empresa i està integrat, així mateix, en el Pla Territorial Municipal d'Emergències que va veure la llum l'any passat 2021.
“Volem posicionar-nos com a localitat referent en la gestió d'Emergències de la Comunitat Valenciana i d'aquí ve que des de l'executiu local estiguem facilitant tots els mitjans al nostre abast i col·laborant amb tots els agents intermitents en l'emergència per a assegurar l'èxit del simulacre”, subratlla l'alcalde, Toni González.
Aquest simulacre és el major d'aquestes característiques que s'ha organitzat mai en la Comunitat Valenciana. D'ací a unes setmanes es realitzarà una reunió des de l'Agència Valenciana de Resposta davant Emergències amb els recursos que s'espera puguen participar en el simulacre per a determinar el seu paper, com la Guàrdia Civil de Trànsit, del Consorci Provincial de Bombers i de les policies locals d'Almussafes i de pobles pròxims com Sueca, Sollana i Picassent.
S'implicarà més de 200 empreses i a prop de 6.000 treballadors del torn que estiga actiu quan es realitze el simulacre, per això, abans del mateix es realitzarà una formació a les empreses perquè estiguen preparades el dia de l'acció coordinada.
Malgrat que encara no s'ha decidit quin tipus d'emergències es recrearà, està previst que es puguen realitzar tant per a ordenar un confinament com per a ordenar una evacuació i així poder comprovar l'efectivitat de les comunicacions en tots dos casos.
La gerent de APPI, Romina Moya, ha destacat la importància d'aquest simulacre: “Necessitem comprovar que la comunicació arriba a totes les empreses, que aquestes sàpien que cal fer i que el puguen transmetre als seus treballadors. És vital que l'ordre d'evacuar o confinar arribe de manera clara i puga complir-se”.
Ajuntament d'Almussafes._000836

._000853