L'Arquebisbe presideix la missa del 125 aniversari de la benedicció de la primera capella del Perelló

Lunes, 14 de agosto de 2023 | e6d.es
• La missa va estar cantada pel Cor “Eco Vocis” de Sueca

._000351
L'Arquebisbe de València, monsenyor Enrique Benavent, va presidir ahir, diumenge, la solemne missa commemorativa del 125 aniversari de la benedicció de la primera capella del Perelló, que data de 1898, més tard va ser erigida en parròquia i actualment es coneix com “Esglèsia Vella”.
La missa, cantada pel Cor “Eco Vocis” de Sueca, i la processó posterior van ser els actes conclusius de les celebracions per a commemorar aquest aniversari organitzades, des del passat 5 d'agost, per la parròquia Sant Pasqual Bailón del Perelló, l'Ajuntament del municipi i diverses associacions locals, indica el rector José Cuadros.
Els actes van finalitzar ahir amb el solemne trasllat processional de la imatge de Sant Pasqual fins a la parròquia acompanyat per la “Colla d´Amics de la música i danses valencianes” de la província de València. El passat 5 d'agost, la mateixa imatge va ser portada des de la parròquia a la seua ermita.
Durant aquests dies s'han celebrat nombrosos actes “que han tingut un gran acolliment i han despertat molt d'interés”, com una exposició fotogràfica amb un recorregut per la història de l'ermita.
També s'ha celebrat una Vigília d'Adoració Eucarística, acompanyada per membres d'Hakuna i cants d'aquesta formació musical juvenil; un sopar solidari a benefici de la construcció de les noves portes de l'ermita i activitats infantils; i una mostra de danses valencianes.

Origen de la capella
Aquesta capella es va construir davant la necessitat de celebrar l'eucaristia dominical per a un grup de persones que ja estiuejaven en aquell moment al Perelló. El baró de Ruaya va donar el terreny i, amb donatius dels fidels, es va construir.
L'11 d'agost de 1898 va tindre lloc la seua benedicció, posant com a titular de la mateixa a Sant Pasqual Bailón. En el seu moment va ser capellania de Sant Pere de Sueca, fins que en 1953 es va erigir com a parròquia.
En la dècada dels 70, a causa de la gran afluència de fidels, es va construir un nou temple. Actualment la parròquia del Perelló compta amb aquests dos temples i amb capelles d'estiu a les platges del Recatí, El Pouet i Les Palmeres.
En l'actualitat, la capella de Sant Pasqual és coneguda com la "Esglèsia Vella", on encara hui continua celebrant-se missa durant tot l'any, excepte a l'estiu.
AVAN