L’Alcúdia rep homenatge a Ovidi Montllor

Miércoles, 11 de marzo de 2015 | e6d.es
• La Dependent Teatre oferí un espectacle senzill i divertit de xicotet format titulat “Un quart amb l’Ovidi”


._000350

Coincidint amb els 20 anys de la seua mort, ahir dimarts 10 de març la sala de música de la Casa de la Cultura de l’Alcúdia va congregar un bon grapat d’alcudianes i alcudians per tal de retre-li un sentit homenatge al músic, actor i poeta alcoià Ovidi Montllor.
Enguany fa 20 anys que Ovidi Montllor i Mengual se'n va anar de vacances i l’Ajuntament de l’Alcúdia no ha volgut deixar passar esta data tan marcada al calendari de molts per tal de recordar la figura de l’actor, músic i cantautor, un home compromès amb el seu poble, la seua llengua i la seua cultura, a més del seu ferm compromís amb els treballadors i la llibertat.
L’acte d’homenatge va estar presidit pel regidor de Cultura, Josep Millo, qui va destacar “el gran llegat musical que Ovidi va deixar i que encara es recorda avui i es mantindrà a la memòria col·lectiva per sempre, així com la pervivència de la qualitat, de la dignitat i de les expressions culturals arrelades en la figura del cantant”,  i el coordinador d’activitats de la Casa de la Cultura, Ximo Puig, qui també va voler ressaltar la tasca del músic i poeta valencià afirmant que “continua més vigent que mai, florint per tot arreu el que va deixar a la seua terra quan se’n va anar de vacances ara fa 20 anys”.
Després dels parlaments i abans d’entrar a la sala de música es va anunciar que des de eixe mateix dia, la sala de música de la Casa de la Cultura de l’Alcúdia ha passat a anomenar-se sala Ovidi Montllor, amb la corresponent placa del poeta, músic i actor alcoià que presideix l’entrada. A més, tots els assistents van poder gaudir de la inauguració de “Els gestos del poeta”, una exposició de fotografies recollida per Josep Fuster en homenatge al cantautor alcoià Ovidi Montllor.
Una vegada dins la sala “Ovidi Montllor”, La Dependent Teatre ens va oferir un espectacle senzill i divertit de xicotet format titulat “Un quart amb l’Ovidi”, de Ruben Mira i Jonatan Garcia, que narra, fins i tot amb una certa poètica, alguns dels trets més característics de l’univers musical d’Ovidi Montllor.
Tot seguit, el cantautor valencià Andreu Valor ens va delectar amb un recital de cançons d'Ovidi i també pròpies, que ens feren recordar els bons moments que ens va oferir tot un referent que perviurà pels segles dels segles al nostre record.

Ajuntament de l’Alcúdia