L’Alcúdia presenta el Pla de Mobilitat per a avançar cap a una manera de moure’ns més sostenible

Martes, 18 de septiembre de 2018 | e6d.es
• La presentació del Pla de Mobilitat es realitzarà el proper dimecres 19 de setembre, a les 19:30 hores, a la Casa de la Cultura
._000462
Des de la generalització de l'ús del cotxe, als carrers de l'Alcúdia es camina, es pedaleja i es juga menys. El costum d'utilitzar aquest vehicle motoritzat per a gran part dels desplaçaments quotidians al municipi, ha convertit els carrers en espais quasi exclusius per a la seua circulació i el seu estacionament. Amb el Pla de Mobilitat l'Ajuntament de l'Alcúdia vol revertir aquesta situació, partint del fet que tothom, independentment de l'edat, sexe, condició física i nivell socioeconòmic, té dret a moure's lliurement i de manera segura a l'espai públic.
El dimecres 19 de setembre a les 19.30 h es presentarà el Pla de Mobilitat a la Casa de la Cultura de l'Alcúdia. En la presentació participarà Vicent Torres, assessor a l'Ajuntament de València en aquests temes i coneixedor de la realitat local, ja que va ser autor d'un primer estudi de mobilitat de l'Alcúdia de l'any 2005, a més de ser membre de l'equip redactor de l'actual. La ciutadania interessada que vulga podrà sumar-se al debat posterior.
Des del treball col·lectiu, el Pla de Mobilitat plantejarà un conjunt de mesures que serviran de full de ruta per a les futures intervencions a l'espai públic de l'Alcúdia, entre altres. El pla és un document estratègic per tal de situar a les persones de nou en el centre de la planificació urbana i amb el que es vol donar protagonisme als desplaçaments a peu i amb bicicleta, fomentar l'ús del transport col·lectiu, i per a això cal reduir l'ús del vehicle privat motoritzat. L'objectiu darrer d'aquest document és el de millorar la qualitat de vida i el benestar de les veïnes i dels veïns de l'Alcúdia.
En aquest Pla de Mobilitat, s'estudiaran els hàbits de mobilitat quotidiana de les persones que viuen al municipi. S'analitzarà a través d'un qüestionari, com, quan, qui, on i perquè es mouen i es relacionen als seus carrers, places, avingudes, parcs, etc. Aquest qüestionari servirà també per a reflexionar sobre el model actual de mobilitat i d'espai públic de l'Alcúdia. L'Ajuntament vol avaluar els efectes negatius d'aquest model i provocar un canvi d'actitud per tal d'avançar i establir una estratègia de mobilitat més sostenible, saludable i segura, i un espai comú més amable i integrador per a totes i tots. 
Ajuntament de l'Alcúdia