L’Alcúdia per la mobilitat sostenible

Lunes, 19 de septiembre de 2016 | e6d.es
• Del 19 al 25 de setembre, amb tot un fum d’activitats que buscaran potenciar l’ús de mitjans alternatius al cotxe per desplaçar-se

._000428

._000429
L’actual moviment europeu per la mobilitat sostenible busca l’ús intel·ligent i adequat dels mitjans de transport per tal de produir una sèrie de beneficis per a la societat. Segons Paco Sanz, regidor d’urbanisme, a més de redundar en la nostra qualitat de vida, l’aposta per una mobilitat sostenible permet un estalvi de diners i dels recursos utilitzats per a pal·liar els efectes de l’abús del vehicle privat. En aquest context, l’Alcúdia organitzarà una setmana de la mobilitat sostenible del 19 al 25 de setembre amb tot un fum d’activitats que buscaran potenciar l’ús de mitjans alternatius al cotxe per desplaçar-se.
“Al col·le en bici”. Per tal de promoure l’ús de la bicicleta entre els xiquets i xiquetes, els alumnes dels diferents col·legis del poble es desplaçaran als seus centres en aquest mitjà de transport al llarg d’aquesta setmana. Igualment els alumnes de 6é, actuaran com agents de trànsit en una activitat organitzada per la Policia Local.
També el dia 20, la xerrada “El canvi climàtic i la mobilitat sostenible” a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia abordarà les conseqüències del transport en el medi ambient. Aquesta xerrada comptarà amb la participació de Pedro Domínguez i Isabel Magalló, portaveus de La Ribera en Bici.
El dijous 22, Dia sense cotxes, es tallarà a la circulació el centre del poble i s’organitza l’activitat “Hui descansa el cotxe”, en la que es reservarà una part de l’Avinguda Antonio Almela per a aquelles persones que vulguen deixar el cotxe estacionat durant tot el dia i fer les seues activitats a peu o en bici. A més a més, tindrà lloc la I Volta Urbana en bici a l’Alcúdia de 5 km pels carrers del poble.
Fins el 20 de setembre es pot participar en el II Concurs de Fotografia “Per l’Alcúdia Sense Cotxe”, que busca potenciar la creativitat dels participants utilitzant la mobilitat sostenible com a tema de les obres. Finalment el diumenge 25 se celebrarà el Dia de la Bici, amb una excursió des de l’Alcúdia fins el Corral de Rafel on després d’esmorzar, es tornarà amb els pulmons ben oxigenats. 
Ajuntament de l'Alcúdia