L’Alcúdia ha celebrar el dia mundial del medi ambient amb projectes d’estalvi d’energia

Viernes, 10 de junio de 2016 | e6d.es
• Més de 1.000 famílies compromeses en l’estalvi d’energia a través del projecte “Pas a Pas”

._000428


._000429
El passat 4 de juny, la vespra del Dia Mundial de Medi Ambient, la jornada va  començar amb tallers de reciclatge de residus, d’estalvi d’aigua i d’energies renovables. En el projecte “Pas a pas”, un projecte de la Unió Europea que l’Alcúdia està implantat des de fa 10 mesos, està intentant un repte col·lectiu que ha plantejat a 1.400 famílies: “reduir tots i totes junts 13000 kWh de consum d’energia en 3 setmanes amb accions senzilles”. En la primera setmana ja s’ha aconseguit enregistrar 4.039 kWh d’estalvi d’energia i al llarg d’aquests mesos s’han realitzat 5.150 accions senzilles per estalviar energia.
El servei “Pas a Pas” forma part del projecte Step by Step, que ha rebut finançament del programa d’investigació i innovació de la Unió Europea Horizon 2020. L’objectiu general del projecte Step by Step és maximitzar el percentatge de llars que adopten hàbits d’estalvi d’energia a casa. En total són 9.000 les famílies involucrades a les ciutats de l’Alcúdia, Cefalú (Itàlia), Varsòvia (Polònia) i Gant (Bèlgica).
Igualment els alumnes del Col·legi Heretats presentaren la seua iniciativa “Reciclem el futur” emmarcada dins del projecte de la Unió Europea “My Smart School”. Recentment un grup de 24 alumnes i 3 professors d’aquest centre han viatjat a la ciutat italiana de Livorno per realitzar activitats relacionades amb el projecte. Aquest projecte pretén instal·la QR en distints  contenidors de l’Alcúdia amb l’objectiu de conscienciar a la població sobre els beneficis del reciclatge i la separació correcta dels residus.
Finalment la contacontes Almudena Francès va contar el conte “Al corral de Pepa” amb nombroses referències ambientals que va tancar una jornada lúdica i informativa sobre el medi ambient. Segons el regidor de Medi Ambient de l’Alcúdia Paco Sanz si hagueren de resumir en una frase aquesta celebració podria ser la següent: “Moltes accions senzilles poden salvar el món”. 
Ajuntament del'Alcúdia