L'Alcúdia commemora el 'Dia de la Dona Treballadora'

Viernes, 2 de marzo de 2018 | e6d.es
• Els actes programats tindran lloc entre el divendres 2 i el dissabte 10 de març

._000513
Aquest 8 de març es presenta com una data especial donat el despertar feminista que sembla haver colpejat la nostra societat després de la repercussió social i mediàtica d’alguns dels últims successos violents perpetrats contra la llibertat de les dones i que ha fet que les xarxes socials s'hagen omplit de missatges de denuncia i solidaritat i els carrers de moltes ciutats de protestes. Així, la indignació produïda per aquestos fet ha fet ressorgir un moviment social molt crític i reivindicatiu.
Aprofitant aquesta sinergia, cal cridar ben fort per seguir reivindicant els drets i les discriminacions laborals i acabar d'una vegada per totes amb l'escletxa salarial, reclamant respecte en els mitjans de comunicació, demanant la corresponsabilitat en la vida familiar amb el repartiment de les càrregues domèstiques i d'atenció a les persones dependents, lluitant contra la invisibilitat de les dones en la societat i exigint mesures que acaben d'una vegada amb la violència masclista.
L'Ajuntament de l'Alcúdia commemora el Dia de la Dona Treballadora amb una programació variada que pretén, d'una banda, fer la vista enrere i celebrar tot allò que s'ha aconseguit fins al dia de hui, i d'altra, que aquesta data servisca per mirar cap al futur i no oblidar tot el que encara queda per reivindicar fins a tenir una igualtat real entre dones i homes.
Els actes començaran el divendres, 2 de març amb la inauguració de Les dones també fem història, una exposició, de creació pròpia, que recopila, com a exemple,la vida de trenta dones que han destacat en distintes disciplines (artistes, científiques, esportistes, periodistes, sufragistes, heroïnes...) amb les quals s’hi il·lustra a totes eixes dones que al llarg de la història han contribuït en la cultura, la ciència o l'esport, o que aportaren el seu coneixement al desenvolupament de la nostra societat i a què aquesta fora més justa. L'exposició, gràcies a la col·laboració de l'associació de comerços Alcúdia Qualitat, surt al carrer per tal de donar-li la major visibilitat possible i que tothom la conega. A més, per a l'acte inaugural, un grup d'alumnes de l'IES Els Évols farà de guies per tal d'explicar al públic assistent qui són cadascuna de les dones que formen part de la mostra.
El següent acte tindrà lloc el dimarts 6 de març, quan l'Associació de mestresses de casa i consumidores TYRIUS organitza Caminem per la Igualtat, el XX Marató a peu per alguns carrers de la localitat que, enguany, deixarà cintes morades nugades als arbres, faroles i bancs per allà per on passe. L'endemà, dimecres, la Casa de la Cultura acollirà Dones en curt, la VI Mostra de curts dirigits per dones. Durant aquesta edició el públic, que a la vegada exerceix la funció de jurat, podrà gaudir de Miss Wamba d'Estefanía Cortés, Centrifugada de Mireia Noguera, Mai de Marta González, Marta de Lucia Forner Segarra i Madres de luna d'Alicia Albares.
Pel que fa al dijous 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, el Consell d'Igualtat de l'Ajuntament de l'Alcúdia ha organitzat una concentració a les 13.00 hores a les portes de l'Ajuntament. Per altra banda, per la vesprada, eixirà un autobús cap a la manifestació de València al qual es poden apuntar totes les persones que ho desitgen
Per a finalitzar amb els actes programats, el dissabte se celebrarà l'Esmorzar popular que, any rere any, arribat el 8 de març, organitza l'Associació de Dones de l'Alcúdia i Jo també conte!, una sessió de contes coeducatius per a xiquets i xiquetes a càrrec de la contadora d'històries Tània Muñoz. Per últim, a les 18.30 de la vesprada al Parc del Patinatge, la companyia Maduixa Teatre presentarà a l'Alcúdia Mulïer, un espectacle de dansa sobre xanques, guardonat amb dos premis Max, que homenatja a totes les dones que durant segles i segles d'opressió han lluitat i segueixen lluitant per a mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret a ballar i correr lliurement pels carrers i places de la nostra societat.
Ajuntament de l'Alcúdia