L'Alcúdia commemora 30 aniversari de la LUEV i critica tancament de RTVV

Viernes, 29 de noviembre de 2013 | e6d.es
• La moció de condemna del tancament de RTVV va ser presentada conjuntament per Compromís per l'Alcúdia i el PSPV, i comptà amb l'abstenció del PP
._000238
Paco Sanz, portaveu de Compromís per l'Alcúdia va dir que s'estava consumant una de les majors agressions a la nostra llengua i cultura. Després d'anys de saqueig, de manipulació, de mentides, de mala gestió acaben tancant-la per les seues pròpies incapacitats. La responsabilitat és única i exclusivament del PP i el seu tancament simbolitza el seu propi enfonsament, en mig de la corrupció generalitzada i el malbaratament de fons públics. Va acabar la seua intervenció dient que tinguérem la seguretat que la desaparició de la RTVV no seria per molt de temps i que un nou govern valencià, valencianista i progressista tornaria a obrir la RTVV que el PP ha tancat. La moció aprovada manifesta el rebuig absolut de la corporació a la decisió del consell de tancar RTVV, insta al Govern de la Generalitat a revocar amb caràcter immediat la seua decisió de tancar la Radio Televisió Pública Valenciana, dona ple suport als treballadors i treballadores de RTVV i es pronuncia per una Ràdio Televisió Pública, valenciana, propera, plural i imparcial com a servei públic fonamental per a la defensa i ús de la nostra llengua, el coneixement de la realitat territorial, cultural i de cohesió social. En la mateix sessió es va aprovar per unanimitat una moció de commemoració del 30 aniversari presentada de manera conjunta per Compromís per l'Alcúdia i PSPV.
La moció constata que després de 30 anys de la seua aprovació i promulgació, i gràcies a l’ensenyament del valencià i en valencià, ja són dues generacions les que han pogut educar-se en la llengua pròpia del seu poble, i si bé, l'aplicació de la llei en la vessant educativa, ha estat un èxit considerable, en quant a l’ús social del valencià, la llei no ha comptat amb l’èxit que caldria haver esperat. Per a fer efectiu el compliment de la mateixa calia i cal impulsar polítiques decidides de normalització lingüística des del govern de la generalitat, impuls que no s’ha donat mai per part dels governs del Partit Popular. Per revertir aquesta situació cal impulsar polítiques decidides de normalització lingüística, partint de la base legal i estatutària actual i la seua aplicació escrupolosa, per fer camí cap a un nou marc normatiu més ambiciós. La moció que fa esment al tancament de RTVV, que ens aboca a un futur ben negre per a la nostra identitat, a més de què suposa una agressió directa contra la nostra llengua, recolza i dona suport al document 30 propostes per commemorar 30 anys de la LUEV, d’Escola Valenciana, Federació d’Associacions per la Llengua, que inclou accions concretes per avançar en la normalització del valencià en els àmbits: polític, administratiu, social, de la cultura i la comunicació i el món educatiu.
Compromís per l'Alcúdia