L’Alcúdia aposta per la mobilitat sostenible

Viernes, 23 de septiembre de 2016 | e6d.es
• El proper dijous es lliuraran els premis del “II Concurs de Fotografia” Per l’Alcúdia sense cotxes


._000428

._000429
 
Centenars de persones participen de manera activa en les activitats programades en la setmana de la mobilitat, en les que la bicicleta ha sigut l’element central
La setmana de la mobilitat a l’Alcúdia s’ha viscut amb gran intensitat i en ella han participat persones de totes les edats. Més de 200 xiquets i xiquetes han participat en l’activitat “Al col•le en bici” en la que cada dia un centre escolar dels quatre de l’Alcúdia han efectuat un itinerari per arribar a l’escola, activitat que es repetirà al llarg del present curs. A més, els alumnes de sisè han participat en una activitat de mobilitat on han acompanyat un agent de policia del poble per indicar els conductors les seues infraccions al volant.
El dimarts tingué lloc la xerrada “El canvi climàtic i la mobilitat sostenible” on Pedro Domínguez i Isabel Magalló, de la Ribera en Bici, explicaren les conseqüències negatives per al planeta de l’augment de les temperatures causades per les emissions de CO2, així com accions per a reduir aquestes emissions.
El dijous, Dia Europeu sense cotxes es va tallar al trànsit el centre de la població i es va realitzar l’activitat “Hui descansa en cotxe”. En aquesta activitat distints veïns i veïnes de l’Alcúdia es va comprometre a deixar durant tot el dia estacionat el seu cotxe i, així, realitzar les seues activitat a peu o en bicicleta. Per la vesprada va tindre lloc la I Volta Urbana en Bicicleta, en la que un centenar de persones de totes les edats, efectuaren un passeig de 5 km pels carrers de l’Alcúdia.
El diumenge tindrà lloc el “Dia de la Bici” en el que centenars d’alcudians i alcudianes pedalejaran fins el paratge del Corral de Rafel, on tindrà lloc una “picadeta” i un sorteig d’una bicicleta i distints complements per als ciclistes.
Finalment, el proper dijous es lliuraran els premis del “II Concurs de Fotografia” Per l’Alcúdia sense cotxes, en el que han participat una vintena de fotògrafs locals. L’exposició de les fotografies tindrà lloc entre el 28 d’octubre i el 18 de novembre.
Segons Paco Sanz, regidor de medi ambient, “amb iniciatives com aquestes l'Ajuntament de l'Alcúdia persegueix conscienciar a tota la població pel fa a l'ús de mitjans de transport menys contaminants que el cotxe. A peu, en bicicleta o en transport públic no sols estaràs ajudant al planeta o millorant la teua salut, sinó que estalviaràs un quantitat elevada de diners.”
Ajuntament de l'Alcúdia