L’Alcúdia aplica un any mes ajudes al transport per a estudiants i per adquisició d’ordinadors

Viernes, 6 de noviembre de 2015 | e6d.es
• Entrevista a Pilar Huertas, regidora d'Educació de l'Ajuntament de l'Alcúdia

._000389
._000340
Les ajudes al transport per a estudiants són la concreció d’una iniciativa pionera en la comarca que enguany arriba a la 11a edició. Es tracta d’una línia d’ajudes adreçada a cobrir les despeses que tenen que assumir les famílies dels alumnes que cursen estudis en altres ciutats. La convocatòria del 2015 inclou tots els residents a l’Alcúdia que estudien a qualsevol universitat, els estudiants de cicles formatius de grau superior i aquells que estudien cicles de grau mitjà que no siguen impartits en l’Alcúdia.
La principal novetat d’aquesta convocatòria és l’establiment d’un increment en l’ajuda en funció de la renda de la unitat familiar. Es manté l’ajuda directa de 90€ a tots els sol•licitants que complisquen els requisits establerts a les bases com existia fins ara i eixa xifra s’incrementa en mòduls de 30, 60 i fins 90€ més en funció de la renda d’acord amb els criteris que s’especifiquen a les bases publicades a la web www.lalcudia.com.
D’altra banda, s’ha convocat simultàniament l’ajuda per facilitar l’adquisició d’un ordinador adreçada al mateix perfil d’estudiants: universitaris i alumnes de cicles de grau superior. En aquest cas, hi ha hagut continuïtat i és manté la possibilitat d’adquirir un ordinador al preu de 100€ i, en els casos en què, per qüestions acadèmiques, els estudiants necessiten un ordinador de característiques específiques, poden optar per sol•licitar una ajuda de 100€ per adquirir-lo.
Les dos propostes s’emmarquen dins la línia d’establir com a prioritàries les polítiques relacionades amb la educació. Així, l’Ajuntament de l’Alcúdia d’ací a poc lliurarà un ordinador o una tauleta a tots els xiquets i xiquetes de 5é de primària i també continua el programa de teatre i espectacles per a tots els xiquets i xiquetes d’infantil i primària. En novembre, i amb la col•laboració del Bloc Jaume I s’està celebrant el mes de les lletres amb els alumnes de tots els centres educatius. Per últim, està ja en marxa el projecte d’atenció a la biodiversitat i les activitats d’educació vial per a aquest curs.
Ajuntament de l'Alcúdia
._000385