L’Alcúdia repartix dispositius anti-asfíxia als centres escolars

Viernes, 13 de mayo de 2022 | e6d.es
• A través de la regidoria de Seguretat Ciutadana

._000436
Més de 2.000 persones moren a l’any en Espanya  perquè un tros de menjar o un altre objecte els impedix continuar respirant i ningú sap ajudar-los a expulsar-lo. La maniobra ideada pel doctor americà Henry Heimlich, és una tècnica molt efectiva per a salvar vides en aquesta mena de situacions, però no totes les persones estan entrenades o  son capaces de fer-la correctament.
En estos casos,  l'imprescindible és calmar-se i actuar de manera ràpida i precisa per a ajudar a expulsar el cos estrany, perquè eixa pot ser la diferència entre la vida i la mort. Per tal de facilitar eixa actuació, s’han lliurat hui els aparells als centres educatius del municipi.
Han estat presents al repartiment el regidor de Seguretat Ciutadana, Rubén Grau i la regidora d’Educació, Rosa Martínez. Els acompanyava el cap de la Policia Local, Alfredo Borràs, qui va proposar la conveniència d’adquirir els dispositius, donat el benefici que pot aportar tindre’n un a l’abast en el moment que es necessit.
“L’aparell que hui s’ha repartit als centres educatius del municipi és molt fàcil d’usar, perquè qualsevol persona puga actuar de manera efectiva -explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Rubén Grau- Es tracta d’un dispositiu de succió desenvolupat especialment per alliberar una obstrucció a la via aèria de la víctima”.
El dispositiu  ha demostrat ser molt efectiu, no és invasiu, no cal tindre formació específica ni un perfil tècnic per a utilitzar-lo  i es pot gastar tant per a persones adultes com per a la infància. A este efecte, el kit inclou una mascareta d’adult i dues pediàtriques.
Ajuntament de l’Alcúdia

._000410
._000606