L'Alcúdia es pot quedar pràcticament incomunicada per transport públic amb València

Martes, 25 de septiembre de 2012 | e6d.es
• Compromís per l'Alcúdia crida a la mobilització de les poblacions afectades per al manteniment de la Línia 1
El tren va arribar a l'Alcúdia l'1 de novembre de 1895, fa 117 anys, i es va possibilitar que els alcudians i les alcudianes, a l'igual que altres persones de distints pobles de la Ribera, pogueren acostar-se a València amb molta més rapidesa, cosa que va suposar un avanç substancial per al nostre poble. Desenes de milers de veïns i veïnes de l'Alcúdia l’han pogut utilitzar durant tots aquests anys, entre els quals molts treballadors i treballadores, com també estudiants que han accedit a estudis superiors i universitaris.
Paco Sanz, regidor de Compromís per l'Alcúdia, ha manifestat que la supressió del trenet, suposaria un retorn al segle XIX i significaria una agressió sense precedents en matèria de transport públic, deixant al 30% de la població, que no disposa de cotxe propi, abandonat a la seua sort. Malgrat les promeses de modernització realitzades a "bombo y platillo" no fa molts anys, la realitat ha sigut un abandonament progressiu amb pèrdua de serveis i de qualitat i l'augment brutal de les tarifes. Les deficiències d’esta línia han anat en augment durant els  últims anys i la seua denúncia ha sigut constant per part de l'Ajuntament. L'Alcúdia ha vist com en els darrers anys s’ha deixat abandonat el servei de ferrocarril.
Al llarg dels últims anys hem vist com es pot arribar en l'AVE en 95 minuts a Madrid, a 350 km de distància, però per arribar de l'Alcúdia a València, a tan sols 30 km, en Metrovalència, es tarda 55 minuts. Els nostres governs han estat destinant costosíssimes -i moltes vegades inútils- inversions als trens AVE, mentre que el ferrocarril que utilitzen la majoria de les persones ha deixant de costat altres inversions que afecten el dia a dia dels nostres pobles, com són l'augment de la freqüència o la disminució del tems de viatge a València. Ara, de manera sobtada, es planteja la seua desaparició.
Segons Paco Sanz, portem anys lluitant des dels col·lectius socials i des de l'Ajuntament de l'Alcúdia per aconseguir una millora en el transport públic per al nostre poble, que ha anat perdent serveis i qualitat tant en la línia d'autobusos, hui reduïda a 3 serveis en dies laborables i 0 en festius, i en la Línia de Metrovalència.
Compromís per l'Alcúdia, que ha presentat una moció sobre els augment desmesurat de les tarifes de Metrovalència per segona vegada consecutiva en 8 mesos, presentarà una moció amb el rebuig frontal a la possibilitat de que siga suprimida la línia 1 de Metrovalència. Al mateix temps crida a la mobilització dels més de 60.000 veïns i veïnes directament afectats a la Ribera.
Compromís per l'Alcúdia