'L’Alcúdia decidix 2021: 6ª edició dels Pressupostos Participatius'

Miércoles, 18 de noviembre de 2020 | e6d.es
• En el pressupost de 2020 s'hi inclogueren diverses inversions, pressupostades amb 315.000 euros

._000733
Des de fa 6 anys l’ajuntament de l’Alcúdia du endavant  els anomenats Pressupostos Participatius, una iniciativa en què la ciutadania pot decidir a quins projectes s’adjudiquen la meitat de les inversions municipals per al any següent. Un projecte amb què el consistori haurà invertit al voltant de  2 milions d’euros en les més de 40 actuacions realitzades des que va començar.
El procediment serà semblant al que s’ha seguit en les edicions anteriors, però no exactament igual. A hortes d’ara ja està oberta la bústia virtual a la web municipal www.lalcudia.com, que es tancarà divendres 20 de novembre. Com a novetat, enguany no hi ha bústies físiques, com sí les hi ha hagudes altres anys, per tal d’evitar riscos innecessaris en el context actual de la pandèmia de la COVID-19.
Posteriorment es realitzarà una valoració tècnica per escollir aquelles propostes que siguen viables econòmica i tècnicament i a continuació es demanarà ajuda a les més de 70 associacions cíviques, esportives i culturals alcudianes, per tal que trien quines seran sotmeses a la votació definitiva per la ciutadania. El calendari previst és el següent:
- Fins al 20 de novembre: presentació de propostes.
- Del 23 al 27 de novembre: valoració econòmica i tècnica.
- 1 de desembre, a les 20 hores, reunió amb les associacions per escollir les propostes definitives (en funció de l’evolució de la pandèmia, potser la reunió siga telemàtica).
- Del 3 al’11 de desembre: votació definitiva de les propostes.
En el pressupost de 2020 s'hi inclogueren diverses inversions, pressupostades amb 315.000€, votades pel veïnat en el procés de l'any passat, un 10% més que l’any anterior. Algunes ja s'han executat, altres estan ara en obres i la resta es troben en fase de redacció de projectes. En aquests anys en els que porta en marxa la iniciativa s’han millorat parcs i jardins, ampliat voreres, creat noves zones públiques i dotat d’umbracles els centres educatius... com ara la passarel·la ubicada al CEIP Les Comes, la conversió en carrer de vianants de diferents carrers del nucli històric o la creació del parc d’Skate per a joves prop de l’institut Els Évols.
Ajuntament de l'Alcúdia

 

._000700

._000728