| Edición diaria núm: | Año: 10 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Miércoles, 23 de septiembre de 2015

POBLACIONES » Algemesí » Política

L’alcaldessa d’Algemesí no porta un tema a ple per decidir ella per decret

Alzira o Carcaixent negociaren el tema i el portaren al ple però en Algemesí decidí l’alcaldessa unilateralment i d’amagades


._000351
El dia 30 de juny l’ajuntament d’Algemesí, com la resta d’ajuntaments valencians ,rebérem un fax del Ministeri d’Hisenda per tal que votàrem tres ajuntaments majors de 20.000 habitants que representaren a la província al Consell Territorial de la Propietat Immobiliària. Ajuntaments com el Carcaixent o el d’Alzira portaren, com pertoca, aquesta decisió a plenari, ja que qui ha de pronunciar-se és l’ajuntament, i l’ajuntament no és sols l’alcaldessa sinó els 21 regidors i regidores. Malgrat que donava temps de sobra, la decisió sobre a qui votar, no es va portar a plenari ni es va consultar tan sols informalment.
El termini de comunicació acabava el dia 31 de juliol, es podia perfectament haver votat en el plenari del dia 30, però no obstant això, el va resoldre in extremis i unilateralment alcaldia eixe mateix dia, entenem que usurpant clarament les funcions del plenari. Tot i això ens hem assabentat fa poc revisant la documentació del plenari de setembre. Lamentem profundament la falta de transparència i les formes autoritàries que s’han utilitzat en aquest cas. No podem negar, i no volem negar que s’ha produït avanços importants a l’hora de consultar la documentació, però tampoc podem callar-nos davant aquest procediment digne d’altres temps. Una decisió d’aquest tipus pertoca al ple municipal. Mal comencem si a poc més de mes i mig de la seua elecció l’alcaldessa s’arroga el dret de decidir ella per tots, i de fer-ho de manera partidista,  ja que votà per tres ajuntament dirigits per alcaldes socialistes. L’alcaldessa votà per Xàtiva, per Gandia i pel propi Algemesí. És evident que el fet que es fera per decret no es devia a la urgència del tema, ja que la comunicació era de feia exactament un mes, sinó al fet que no volia negociar o pactar el tema amb ningú. Com que és conscient que no tenia la majoria absoluta per treure un tema de manera unilateral  decidí no portar-lo a plenari.
Des de M+S ALGEMESÍ estem estudiant si tal acció podria incórrer en algun tipus de desviament de poder i funcions. Amb independència d’això resulta molt desagradable veure que aquella persona a que li has concedit l’alcaldia t’oculta informació. De fet, ni tan sols al plenari del mes de setembre ha passat el tema per ratificar la seua decisió. Simplement volem advertir que no és digne d’una dirigent d’un partit amb la tradició democràtica del PSOE aquest procedir autoritari, procedir que no tingué en la legislatura anterior l’equip popular.
Marginant-nos d’aquesta forma i utilitzant el seu càrrec per afavorir únicament els interessos del seu partit difícilment podrem crear el clima adequat per a treballar conjuntament els pressupostos. La seua actitud contrasta profundament amb la dels ajuntaments veïns de Carcaixent o Alzira que sí que passaren el tema per plenari i sí arribaren a acords plurals. Així ho hem pogut constatar en l’expedient administratiu sobre aquesta qüestió on hi figura una comunicació de l’ajuntament d’Alzira informant-nos que el dia 30 de juliol donaren el seu vot a Algemesí, Xàtiva i Sueca, escollint doncs tant ajuntaments governats pels socialistes com per Compromís.
Volem entendre que açò ha estat un fet puntual que no es tornarà a repetir i esperem unes explicacions públiques i unes disculpes clares sobre aquest procedir. Almenys de tots aquest tema traguem la satisfacció que finalment Algemesí ha estat un del pobles escollits per a representar a al resta de la província, tot i que la jugada fosca que ha fet l’equip de govern d’Algemesí és més que criticable. En aquests moments estem a l’espera de saber també a quina persona s’ha escollit com a representant. Segons una comunicació del Ministeri el nomenament calia fer-lo abans del dia 15 d’aquest mes, però en cap moment se’ns ha consultat sobre qui pensàvem que era la persona més adient per representar-nos, amb la qual cosa suposem que tal designació també s’ha fet de manera unilateral i per la via autoritària.
Josep Bermúdez | M+S Algemesí
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo

Noticias similares