L’Ajuntament de Sueca mostra el seu suport al suecą Fernando Llopis en el seu nou repte

Jueves, 3 de marzo de 2016 | e6d.es
• Este divendres, el suecą eixirą des de Villa de Agaete (Gran Canaria), a les 23 h. per recórrer els 125 quilņmetres de la Transgrancanaria, una prova que travessa l’illa

._000305

._000338
El suecà Fernando Llopis emprén un nou repte. Este divendres, 4 de març, el suecà eixirà des de  Villa de Agaete (Gran Canaria), a les 23 h. per recórrer els 125 quilòmetres de la Transgrancanaria, una prova que travessa l’illa de Nord a Sud i que té un desnivell positiu de 8000 metres.
Fernando Llopis espera lluir en la pròxima prova el dorsal 107, aquell que va dur en la cursa nadalenca de 2013 Ángel, el seu fill, que va morir en 2014 després d’una vida de lluita i superació a causa d’una malformació vascular cerebral, una malaltia rara de la que només se’n registren dos casos a l’any. Per a Fernando esta és una bonica manera de recordar al seu fill que tot just la setmana passada havera complit 11 anys i també una forma d’aportar el seu granet de sorra, de col•laborar i ajudar als xiquets que pateixen malalties rares. Llopis participa en el repte com a membre de  Cazarettos, un col•lectiu que treballa per visibilitzar i integrar en la societat, mitjançant l’esport, les persones que pateixen malalties rares i alhora també per reivindicar les seues necessitats i mancances, per millorar la seua qualitat de vida i per contribuir i ajudar a fer avanços en la investigació d’estes malalties.
En este sentit, Cazarettos ha iniciat recentment junt amb l’Institut d’Investigació Universitari de l’Hospital La Fe de València el projecte Illumina-te, un conveni de col•laboració amb l’objectiu de sumar suports per aconseguir un seqüenciador, una màquina especialitzada amb la qual, segons ha explicat Llopis, es pot aconseguir un gran avanç en quant a investigació, diagnòstic i tractament de malalties rares i  amb la que es van a poder estudiar també els gens d’altres malalties com el càncer i alguns tipus de leucèmia.
Per aconseguir-la, el col•lectiu convida a tots a fer les seues aportacions en la següent plataforma http://www.migranodearena.org/es/reto/9626/illumina-te/ 
Les persones que realitzen les seues aportacions, a més, mentre es desenvolupa algun dels reptes en què participen membres de Cazarettos rebran una recompensa per la seua col•laboració.
El regidor d’Esports, Vicent Baldoví, en nom de tot el consistori, va voler mostrar el seu suport al suecà abans que emprenguera el seu viatge a Gran Canària. “Fernando és un exemple de lluita, superació i solidaritat, de segur que Ángel estarà molt orgullós del seu pare. Des del consistori volem mostrar-li tot el nostre suport i desitjar-li també molta sort en el nou repte” ha conclòs Baldoví.
Ajuntament de Sueca

 

._000354


._000406