L’Ajuntament de Sueca i la Junta Local Fallera convoquen els concursos de Poesia Satírica i Redacció de Sainet

Miércoles, 5 de diciembre de 2012 | e6d.es
• “Per tots és coneguda la importància històrica del sainet dins de la nostra cultura, especialment per a Sueca que és el bressol del gènere gràcies al nostre paisà Bernat i Baldoví”

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sueca i la Junta Local Fallera han convocat la VIII edició del Concurs de Redacció de Sainets. Per la seua banda, la Regidoria de Festes i la Junta Local Fallera, han fet el propi amb la V edició del Concurs de Poesia Satírica “Bernat i Baldoví”, per a les Falles de 2013. En els dos casos, cada participant podrà optar al premi amb un únic treball que haurà de ser original, inèdit, no premiat en cap altre concurs i escrit en valencià normalitzat. Pel que fa a la temàtica de les poesies, les bases del Concurs especifiquen que serà lliure, però hauran de mostrar necessàriament una visió crítica, irònica i humoristica, alhora que respectuosa.
 “Per tots és coneguda la importància històrica que ha tingut el sainet dins de la nostra cultura, especialment per a Sueca que és el bressol del gènere gràcies al nostre paisà Bernat i Baldoví. És per això que apostem decididament per la creació de noves obres de teatre breu satíric, amb la doble intenció de continuar amb la tradició i, al mateix temps, poder comprovar com es renova el gènere amb propostes actuals”, ha assenyalat el regidor de Cultura, Josep Navarro. “L’objectiu del Concurs de Poesia Satírica és el d’estimular un gènere de tanta tradició històrica i popular entre els valencians, i més en la terra de Bernat i Baldoví. Des de la Regidoria de Festes pretenem evitar la progressiva desaparició, en els últims anys, de les explicacions en forma de cartells que adornen els monuments fallers, així com la desaparició d’aquells poemes solts que realitzen un repàs en clau d’humor de tots les notícies, acudits i fets ocorreguts en el nostre poble i en el món que ens envolta", ha afirmat el regidor de Festes, Dimas Vázquez.
Els treballs presentats hauran de dirigir-se a la Regidoria de Cultura o a la de Festes, segons el Concurs en què es participe, les dos ubicades en el segon pis de l’edifici consistorial. Pel que fa als premis, el Concurs de Redacció de Sainets concedirà un únic premi consistent en la publicació del treball guanyador junt amb el Llibre Col·lectiu de les Falles de Sueca 2013, i 800 euros. Per la seua banda, el Concurs de Poesia Satírica “Bernat i Baldoví”, tindrà també un únic premi consistent en la publicació de la poesia guanyadora en el Llibre Col·lectiu de les Falles de Sueca 2013, i 300 euros.
El termini per a la presentació de treballs als dos concursos finalitza el 12 de gener de 2013. El lliurament del premi als guanyadors es realitzarà en el transcurs de l’acte de lliurament de premis del Concurs de representació de sainets, el pròxim 15 de febrer. Les bases dels dos concursos es poden consultar en la web de l’Ajuntament de Sueca www.sueca.es, i en els murs de facebook i twitter.
Ajuntament de Sueca