L’Ajuntament de Sueca adjudica el contracte de manteniment i promoció de les seues ŕrees naturals

Viernes, 31 de mayo de 2019 | e6d.es
• El servei garantirŕ la preservació, el manteniment i l’ňptim funcionament de la Muntanyeta dels Sants, els Ullals de Baldoví, l’Assut de Sueca i la Senda de les Vaques

._000662
Sueca compta amb un patrimoni natural valuossíssim. Envoltada pel riu Xúquer i el mar Mediterrani, amb una ubicació singular en ple parc natural de l’Albufera, el municipi compta amb diferents paratges que representen un dels seus majors atractius i reclams. Per tal de garantir el manteniment, control, conservació i promoció de les seues àrees naturals i també alhora l’eliminació dels abocador il·legals, l’Ajuntament de Sueca ha adjudicat la contractació d’estos serveis que garantiran la preservació de zones tan emblemàtiques com ara la Muntanyeta dels Sants, els Ullals de Baldoví, l’Assut de Sueca i el Bosc de Ribera i la Senda de les Vaques.
L’objecte d’este contracte, adjudicat a l’empresa Gestión Integral de Residuos Sólidos S. A. Girsa per valor de 56.828,68€ anuals, és garantir el manteniment de les principals àrees i recursos naturals de la localitat i l’òptim funcionament de les seues instal·lacions. El contracte tindrà una vigència de dos anys, prorrogable per anualitats fins a dos anys més.
Segons ha explicat la regidora de Medi Ambient en funcions, Isabel Jiménez, l’objectiu és garantir una dedicació exclusiva a estos espais naturals i el seu manteniment permanent, sense que este quede condicionat a la disponibilitat dels recursos municipals.
Els treballs a desenvolupar són, en general, el reg, la sega i el desbrossat i la poda d’arbustos i arbres, la col·locació i el manteniment adequat de tutors per als arbres; el manteniment dels elements del mobiliari urbà, itineraris i senders; la neteja de residus i l’eliminació d’espècies invasores, l’abonat i tractament fitosanitari i la plantació, substitució o renovació de plantes; la localització i neteja d’abocadors il·legals i treballs de seguretat i urgència. A més a més, el contracte contempla la incorporació de la figura d’un conservador - assistent de l’espai natural de la Muntanyeta i l’ermita i la casa annexa.

Les àrees naturals de Sueca
La Muntanyeta dels Sants és un paratge natural, que a més d’estar inclòs en l’àmbit del Parc Natural de l’Albufera de València, és microreserva de Flora. És el mirador per excel·lència de la gran planura arrossera. Es tracta d’un relleu de 27 metres d’altura amb un valor mediambiental extraordinari i vegetació mediterrània. La cima es troba coronada per l’ermita dels Benissants de la Pedra, en honor als Sants Abdó i Senén. Inicialment va ser construïda en el s. XIV i posteriorment, de 1611 a 1613, es va edificar l’actual ermita sobre l’anterior, la qual ha arribat fins a hui amb un bon estat de conservació gràcies a les diverses remodelacions i restauracions.
Els Ullals de Baldoví són aigües subterrànies que brollen i que formen manantials a la marjal. Tant pel que fa a la fauna, com a la flora, l’ullal acull espècies úniques i endèmiques i això el converteix en reducte d’una considerable i important biodiversitat.
El paratge natural de l’Assut de Sueca i el bosc de ribera és una construcció de principis del s. XVI ubicada en el riu Xúquer que es va fer amb la finalitat d’elevar el nivell del riu per a permetre l’aprofitament agrícola de les seues aigües.
La Senda de les Vaques s’ubica en la partida de la Raconada, entre l’autovia A-38 i el canal de la fillola del Moro, es troba poblada d’arbrat i praderia. En una parcel·la d’este espai s’ha instal·lat recentment el primer parc agility caní. 
Ajuntament de Sueca


._000620 

._000644