L’Ajuntament de l’Alcúdia entrega les primeres mascaretes de “Cosim Solidaritat”

Lunes, 13 de abril de 2020 | e6d.es
• S’han començat a entregar, cens en mà, començant per les tres persones alcudianes que enguany compleixen 100 anys
._000606 

._000688
Un grup de dones alcudianes, responent a una iniciativa de l’ajuntament de l’Alcúdia, baix la coordinació de l’acadèmia de costura Cosit i Recosit i seguint les indicacions de Salut Pública, estan elaborant mascaretes per a la població de risc del poble.
Les primeres ja han sigut lliurades a membres de Policia Local, Protecció Civil, Treballadores i usuàries de Servei a domicili municipal i al grup de Voluntariat pel Bon Veïnatge, que són els qui estan repartint-les ara, a més d’anar a comprar o a la farmàcia per a la gent major que ho necessita.
Este matí se n’han repartit mascaretes als centenaris, nonagenaris i part dels octogenaris alcudians.  La setmana pròxima continuarà el repartiment, cens en mà i baixant d’any en any de naixement.
Les característiques de les mascaretes són les que es van marcar des de Salut Pública a la regidoria de Sanitat de l’Alcúdia com a més convenients: Fetes amb tela de cotó 100%,  amb cintes per  lligar del mateix cotó, per tal que se puguen bullir i tornar a gastar sense fer-se malbé, totes les voltes que calga. Las mascaretes duen una butxaca feta de la mateixa tela, dins la qual es pot ficar un filtre (paper de cuina doblegat, salva-slip, tovallola de cotó...) de manera que el que es llança després de cada ús és el filtre, i la mascareta es pot continuar utilitzant.
Fins ara se n’han fet unes 500 mascaretes d’estes característiques, amb tela donada per les mateixes voluntàries. Se n’han fet, a més, 400 mascaretes d’altre model, amb tela aportada per l’àrea de Salut Pública de l’Hospital de La Ribera, que en passar estos dies festius s’entregaran als centres de Salut de l’Alcúdia i Guadassuar, per a ser utilitzades pel seu personal.
A hores d’ara, l’Ajuntament de l’Alcúdia ha pogut adquirir més tela i se n’estan confeccionant més mascaretes per al poble.
“Em sent molt orgullós de la xarxa de solidaritat que s’ha teixit al meu poble – afirma Andreu Salom, alcalde de l’Alcúdia- unes cosint, altres comprant, repartint i atenent a qui ho necessita, o fumigant... alcudians i alcudianes estan demostrant una vegada més que mereixen un 10 en solidaritat”.
Ajuntament de l'Alcúdia._000690

._000694