L’Ajuntament de Cullera presenta la seua nova bandera

Jueves, 5 de abril de 2018 | e6d.es
• El nou símbol del poble va ser aprovat pel Ple municipal el passat mes de setembre i ratificat per la Generalitat Valenciana

._000368
.-000472
L’Ajuntament de Cullera ha presentat esta vesprada la bandera de la població, un símbol del que la localitat mancava. El símbol va ser aprovat en el Ple municipal el 27 de juny i el 26 de setembre de 2017 i dictaminat favorablement pel Consell Tècnic d’Heràldica i Vexicol.logia el passat 27 d’octubre. Finalment, va ser aprovat per resolució de Presidència de la Generalitat Valenciana el passat 19 de desembre. L’acte de presentació ha tingut lloc al saló de plens de l’Ajuntament i ha comptat amb la presència de l’alcalde, Jordi Mayor; del director general d’administració local de la Generalitat, Toni Such; i del cronista oficial de la ciutat, Manuel Lanusse.
Tot seguit, l’alcalde ha hissat la bandera en un dels màstil situat a la porta de la Casa consistorial, en la plaça d’Espanya. Una banda de tabaleters i dolçainers ha tocat la muixeranga i ha tancat l’acte de presentació. L’acte d’hissada de la bandera ha estat seguit des de la plaça d’Espanya, que estava tacada al trànsit, per convidats de l’Ajuntament, membres de distintes associacions i col.lectius i per veïns.
El nou estandard municipal en proporcions 2:3 és monocrom i utilitza el color carmesí com a fons. En el centre s’ubica timbrat l’escut oficial de la ciutat, aprovat el 1986 i consistent en una orla en losange d’or i quatre pals de gules, al timbre amb la corona d’Aragó i per cimera un querubí. La bandera seguix la línia d’altres viles reials com el cas d’Alzira, Corbera o Oriola i s’ajusta als criteris establits per la normativa autonòmica reguladora dels símbols de les entitats locals. La proposta partix d’un exhaustiu informe del cronista oficial de la ciutat, Manuel Lanusse, qui ha documentat tots els antecedents històrics i ha justificat l’elecció, ratificada pel Consell d’Estudis de Patrimoni Històric de Cullera.
Ajuntament de Cullera