L'Ajuntament de Carlet i entitats agrāries treballen conjuntament per avaluar els danys de les pluges torrencials

Lunes, 7 de diciembre de 2020 | e6d.es
• El passat dijous, l’Ajuntament de Carlet aprovava solˇlicitar la declaraciķ de zona afectada greument per una emergčncia de protecciķ civil

._000759
El Consell Agrari de Carlet es va reunir ahir a fi de posar en comú i avaluar els danys produïts per les pluges torrencials del passat 5 de novembre, a més de valorar de quina manera està incidint la pandèmia en el desenvolupament de la campanya del caqui.
El passat dijous, l’Ajuntament de Carlet aprovava sol·licitar la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil, que és com s’anomena ara la declaració de zona catastròfica. Una declaració que permet sol·licitar ajudes als particulars o bonificacions per danys en les vivendes, així com una compensació als ajuntaments, entre altres. En este sentit, els tècnics municipals elaboren a hores d’ara una valoració dels danys en el terme rural arran de la pluja, una valoració a la qual se sumaran també les comunitats de regants que completaran la tasca municipal amb l’elaboració dels seus propis informes de danys, per tal de demanar ajudes bonificades tant a la Confederació com a la Conselleria. Estes valoracions seran remeses conjuntament abans que s’acabe l’any.  Així mateix, l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, va explicar la tasca realitzada des dels serveis municipals després de les pluges per a netejar els camins afectats i fer-los transitables perquè no s’interrompera la campanya del caqui. 
A més dels danys en infraestructures agràries, des de l’OCAPA es van valorar les pèrdues econòmiques produïdes en els cultius en 2 milions d’euros pels 6 milions de quilos de fruita afectada.
D’altra banda, l’alcaldessa de Carlet va traslladar als membres de la comunitat agrària la preocupació pels índexs de COVID-19 en la població de Carlet. Ortega va demanar la seua col·laboració per tal de frenar el contagi amb la conscienciació dels treballadors agrícoles, per tal que si estan contagiats respecten l’aïllament i sobretot que es duguen a terme les mesures sanitàries com portar la mascareta en el transport als camps, respectar distància i normes en les pauses per a esmorzar i dinar.  En el cas de Carlet, que continua amb una taxa d’incidència superior al 500 per 100.000 habitants s’han detectat brots familiars i laborals i per això «cal extremar les precaucions en este sentit»
Ajuntament de Carlet

 

._000729

._000782