Alzira suspén demà tota activitat escolar als centres de la localitat per les possibles pluges

Jueves, 12 de septiembre de 2019 | e6d.es
• Per la reactivació del nivell roig, a partir de les 6:00 hores de la matinada

._000709


ACTUALITZACIÓ PLUJA 19:15 H 12/09/2019

ALERTA ROJA PER RISC DE FORTES PLUGES


La crescuda del Canyoles a l’Albaida, que ha desbordat en Alberic, ha arribat a Alzira cap a les 17 hores. Tot i la quantitat d’aigua i canyes que porta la crescuda, el riu a hores d'ara està evacuant amb normalitat i no presenta cap problema per a la població. No hi ha cap camí, carretera o accés tallat a Alzira i els barrancs no presenten cap incidència. Tot i això demanem prudència en els desplaçaments.
AEMET té previst activar el nivell roig per pluges intenses a Alzira a partir de les 6:00 hores de la matinada, per la qual cosa poden donar-se episodis de fortes pluges.
A l'igual que ahir, els models meteorològics ens situen en el límit de la zona conflictiva. No obstant, vista la inestabilitat de la predicció i l'aigua acumulada en el riu de les precipitacions caigudes en la Costera i la Vall d'Albaida, SE SUSPÉN L'ACTIVITAT LECTIVA A TOTS ELS CENTRES DE LA LOCALITAT.També se suspén tota l'activitat de les instal·lacions esportives municipals.
S’insistix a la ciutadania que continúe pendent de l’estat de l’emergència i procure estar informada de l'evolució de la situació pels mitjans de comunicació oficials: butlletins informatius d'Alzira Ràdio i les xarxes socials municipals (facebook, twitter i Instagram) o altres institucions i 112 Comunitat Valenciana. En tot cas sempre podeu cridar a la Polícia Local 962455233.

RECOMANACIONS D’URGÈNCIA:
Retira els vehicles de les zones que puguen inundar-se i allunya't de les riberes dels rius i barrancs.
Revisa la teua vivenda, neteja les baixants i canalitzacions.
Procura estar informat de l'evolució de la situació pels mitjans de comunicació oficials: butlletins informatius d’Alzira Ràdio i les xarxes socials municipals (facebook, twitter i Instagram) o altres institucions i 112 Comunitat Valenciana. En tot cas sempre podeu cridar a la Polícia Local 962455233
No propagues rumors o notícies exagerades de danys.
Les empreses i comerços han de prendre les mesures d’informació als seus treballadors i treballadores i de precaució davant d’este episodi de pluges.
Se sol·licita la col·laboració ciutadana perquè actuen amb la major prudència, en els casos que la situació ho requerisca. Moltes gràcies per la vostra col·laboració

Previsió meteorològica
Al llarg de la nit les pluges més importants s'han centrat per les comarques de la Marina Alta, el nord del Comtat i la Vall d'Albaida com a conseqüència de la formació d'un 'tren convectiu'. De fet, esta línia de precipitacions ha deixat quantitats de precipitacions que han superat els 200l/m2 en molts punts d'este sector, i en alguns quasi han tocat els 400l/m2 com en  Beniarrés o la Vall de la Gallinera. A la resta del territori les pluges no han donat problemes i han sigut més moderades.
En este episodi de DANA o gota freda que està afectant la nostra Comunitat, els models apunten al fet que hui les precipitacions del sud de València i nord d'Alacant seguiran enganxades ahí fins al migdia aproximadament i després aniran desplaçant-se cap al sud de la Comunitat passant per la província d'Alacant que continuarà sumant litres al llarg de la jornada. La millora serà progressiva per les comarques del sud de València a mesura que avance el matí, mentre que per la província de Castelló els núvols alternaran amb els clars.
Ajuntament d'Alzira
 
 

  OFICINES RECOMANADES DE CAIXA POPULAR A LA RIBERA


        

        
._000006