L’Ajuntament d'Almussafes organitza un nou curs per a l'obtenció del carnet de carretoner

Domingo, 23 de agosto de 2015 | e6d.es
• Vint-i-cinc veïns de la localitat es formen per a saber conduir carretons elevadors amb els quals carregar i apilar

._000338
El consisiori municipal inverteix 1.440 euros en l'organització el taller per a l'obtenció del carnet d'operari de carretons elevadors que es va desenvolupar en les instal·lacions de l'ADL del 17 al 20 d'agost amb el desenvolupament de pràctiques en un entorn real.
El passat dijous 20 d'agost, va concloure en les instal·lacions de l'Agència de Desenvolupament Local, situades en la segona planta del centre de salut, el segon curs de carretoner impartit en el municipi en el que va d'any. Promogut i finançat pel consistori municipal amb una inversió total d'1.440€, el curs anava dirigit a persones aturades i va estar coordinat per l'empresa Soluciones D.M.D. Llevant, S.L.
En les 24 hores lectives que constituïen el taller, els vint-i-cinc alumnes inscrits van conèixer les característiques tècniques dels vehicles i el seu funcionament en dues sessions teòriques, impartides en la sala de reunions de l'ADL, i dos pràctiques, localitzades en AZA, empresa del polígon industrial Juan Carlos I d'Almussafes. Pel tipus de treball que realitzen, les empreses situades en aquest parc empresarial han traslladat al consistori municipal la necessitat de comptar amb persones que estiguen en possessió del títol de carretoner, per la qual cosa la Regidoria d'Ocupació assegura que va “a seguir oferint, en la mesura del possible, tallers d'aquestes característiques”.
En el lliurament de diplomes acreditatius, l'alcalde i regidor d'Ocupació, Toni González, va ressaltar la importància de la formació per a augmentar les possibilitats de trobar treball. “El que volem és intentar que açò servisca per a facilitar la inserció laboral dels almussafenys”, va assenyalar. I va subratllar que per a l'organització d'aquest curs “hem comptat amb la col·laboració de l'empresa AZA, a la qual li agraïm la seua ajuda, doncs gràcies a ells hem pogut abaratir costos”. En aquest sentit, els responsables d'impartir el curs asseguren que “no és habitual realitzar les pràctiques en un entorn real, amb els avantatges que açò suposa per a l'aprenentatge dels alumnes”.
Es tracta del segon curs d'aquestes característiques que se celebra durant 2015. El primer, dirigit a empleats fixos discontinus de la localitat, encara que amb un 20% de les places reservades a aturats, es va dur a terme al juliol gràcies a una subvenció del Fons Social Europeu i el Ministeri d'Agricultura.
Ajuntament d'Almussafes