L'Ajuntament d'Almussafes amplia l'horari per a facilitar l'estudi dels primers exàmens del curs

Martes, 30 de diciembre de 2014 | e6d.es
• La sala d'estudi de la biblioteca pública triplica el seu nombre d'usuaris en estes dates

Per Quart any consecutiu, la seu bibliogràfica d'Almussafes oferirà un horari especial de la seua sala d'estudi coincidint amb l'inici del nou any. Des de dimecres que ve dia 7 i fins al dissabte 31, el col·lectiu d'estudiants es va a poder beneficiar d'un increment considerable d'hores d'obertura de l'espai destinat a l'estudi i preparació de la primera convocatòria dels exàmens del curs educatiu 2014-2015. Amb l'augment de la franja horària, que s'aplica de dilluns a dissabtes, es triplica el nombre de jóvens que fan ús del servici. De fet, durant l'ampliació del passat mes de gener es van registrar 427 estudiants en tan sols 22 dies, una xifra molt superior a l'acumulada en altres époques de l'any.
Des de febrer del 2011, data de la seua inauguració, la sala d'estudi de la Biblioteca Pública d'Almussafes acull diàriament una gran afluència d'estudiants que cursen principalment educació secundària, batxillerat o alguna carrera universitària. L'amplitud de la dependència destinada a l'estudi, amb una superfície de 103 metres quadrats, i la seua ubicació en la segona planta de l'edifici que assegura la tan desitjada tranquil·litat són dos factors claus per a l'èxit d'una sala que, en períodes d'exàmens, multiplica per tres la seua demanda. Un total de 427 estudiants van preparar la primera convocatòria d'exàmens al Gener d'enguany en la biblioteca pública, una elevada demanda que evidència l'èxit de la iniciativa.
“És el nostre haver de donar resposta a estes necessitats generades, assegurant que els estudiants puguen preparar les diferents convocatòries oficials d'exàmens en un espai adequat a les seues necessitats i per això no dubtem a adaptar variacions en l'horari d'obertura de la dependència en èpoques concretes”, destaca el regidor de Cultura, Josep Contell. Precisament per això, per a esta primera convocatòria d'exàmens s'ha ampliat la franja horària des de dimecres que ve dia 7 i fins al dissabte 31.
Els estudiants podran preparar les seues proves en la biblioteca pública de dilluns a dissabte, entre les 9 i les 14 hores i, ja en horari vespertí, de 16 a 22 hores. En concret, l'horari fix d'obertura de la dependència de titularitat municipal s'amplia en un total de 111 hores durant els 22 jornades de duració de la nova oferta.
Per la seua banda, els servicis habituals del centre bibliogràfic, com el préstec, la devolució, la consulta en sala o la connexió a Internet, entre altres, romandran oberts en la seua franja horària habitual. “En l'actualitat, la biblioteca té registrats 3.612 usuaris, per la qual cosa quasi la mitat dels nostres veïns són lectors potencials”, conclou l'edil.
Ajuntament d'Almussafes