L'Agència Valenciana de Turisme estudiarà la seua implicació en els projectes turístics de Sueca

Miércoles, 16 de marzo de 2016 | e6d.es
• Tamarit ha explicat que esta trobada ha servit per buscar i teixir complicitats en projectes com el Concurs Internacional de Paella i els Molins de la Vila

._000305
El secretari autonòmic de Turisme i president de l'Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat este dimecres Sueca.
Colomer ha estat rebut i acompanyat  en la seua visita al municipi per l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el primer tinent d'alcalde, Salvador Campillo; el regidor de Cultura, Vicent Baldoví i el regidor d'Urbanisme, Julio Serra.
L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha explicat que esta trobada ha servit per buscar i teixir complicitats en alguns dels projectes turístics de major envergadura a Sueca. Tamarit ha assenyalat que en la reunió mantinguda este matí, els representants del consistori han explicat la tradició i el prestigi del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, que va presentar la seua 56ª edició fa escassos dies i han aprofitat també l'ocasió per traslladar-li la necessitat de que l'Agència Valenciana de Turisme i altres institucions s'impliquen també en la internacionalització del certamen.
La màxima representant del consistori ha presentat també a Colomer el que considera és un dels projectes “estrela” de Sueca, el Molí del Passiego o els Molins de la Vila. L'alcaldessa ha traslladat a Colomer la idea del consistori per a la gestió d'este espai i també ha sol•licitat en este cas la implicació de diferents administracions.
“És un projecte molt bonic no només per a Sueca sinó per tots els valencians. Començar des de la marjal i acabar visitant el museu i menjant un plat de paella, jo trobe que és un projecte preciós sobretot perquè parteix d'una idea molt humil que és donar-se a conéixer amb allò que som i tenim realment” ha afegit Tamarit, qui ha aprofitat també l'ocasió per convidar al secretari autonòmic de Turisme a visitar i conéixer in situ els Molins de la Vila i a assistir també al Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca.
Per la seua banda, Colomer, ha destacat la sintonia que té amb el consistori en el  que considera és un concepte bàsic per a treballar de manera conjunta i compartida, així ha assenyalat “coincidim en el relat del que té que ser el turisme, en posar l'accent, posar l'èmfasi en allò que és nostre, la nostra identitat. No es tracta de construir artificialment un model turístic, sinó en retornar a l'essència, allò autòcton i nostre, jo trobe que eixe és l'element de competitivitat, de futur i d'esperança més gran que tenim”.
Respecte al Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Colomer ha apuntat que “la idea de contribuir des de l'Agència a la difusió, la projecció  i la internacionalització del certamen és un repte que tenim, que volem assumir i estudiar per implicar-nos en este objectiu”. I en el mateix sentit, Colomer també ha manifestat la seua voluntat d'estudiar en profunditat el projecte dels molins de la vida amb l'objectiu de “compartir un camí de futur”.
“Anem a estudiar-ho en tota la cura i la sensibilitat que mereix este gran projecte, que naix des de la humilitat i l'estima i sobretot des d'una reflexió molt cabal del que jo crec que ha de ser el futur i ens ha d'identificar, allò que ens fa ser diferents” ha conclòs Colomer.
Ajuntament de Sueca