La X edició dels Premis Literaris Villa de Tous ja té guanyadors

Lunes, 11 de septiembre de 2023 | e6d.es
• Antonio Vicente, Antoni Galdón, Fernando Úgeda, Vicente López i Miguel Ángel González han sigut guardonats en les distintes categories

._000436
 
._000914
Ja es coneixen als guanyadors de la X Edició dels Premis Literaris Vila de Tous en les modalitats de narrativa, poesia i assaig, en un certamen organitzat per Regidoria de Cultura i Educació de l'ajuntament.
El lliurament dels premis ha tingut lloc este passat cap de setmana al Cinema Avinguda de Tous amb la presència de diversos representants de l'ajuntament, especialment de la regidora de Cultura Alicia Ramos i l'alcalde, Cristóbal García.
L'objectiu principal de l'Ajuntament de Tous és fomentar la cultura i la creativitat literària entre els seus veïns i la ciutadania en general mitjançant un concurs en el qual poden participar totes aquelles persones que ho desitgen, siguen escriptors professionals o afeccionats. En esta edició d’aniversari els guanyadors han sigut:
- El premi en narrativa en castellà és per a l'obra "Venía de África", de l'autor Antonio Vicente.
- L'obra guanyadora en narrativa en valencià és "EIs Creuats a Tous", de l'autor Antoni Galdón Palomares.
- L'obra premiada en poesia en castellà és per a "No hi ha nit més fosca que els teus ulls", de Fernando Úgeda Calabuig
- Obra guardonada en poesia en valencià, “Premi Josep Lluis Domènech Zoroza”, recau sobre "Anells d'aigua", obra de Vicente López Torres.
- En assaig en castellà l'obra guanyadora és "Treinta millones de personas", de Miguel Ángel González González.
- I finalment, l'obra guanyadora de l'assaig en valencià és "L'epidèmia del còlera de l'any 1885 a Tous", de l'autor Vicente Ferrer Pérez.
Alicia Ramos, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tous, va considerar que, “els premis literaris de Tous no deixen de créixer tant en el número com en prestigi, la qual cosa suposa un gran suport per al treball realitzat durant mesos per a oferir a la societat local, però també de la comarca i de la província, obres de qualitat que continuen enfortint el nostre coneixement i la nostra visió del món”.
Per part seua, l'alcalde, Cristóbal García, va indicar que,”la publicació d'aquests treballs permet a l'ajuntament distribuir entre la localitat magnífiques reflexions que ajuden a entendre un poc més què som com a societat, com es va construir en el passat el present que vivim i què pot oferir-nos el futur. Al final són reflexions que necessitem fer-nos i que aquests escriptors i escriptores que hui són premiats (però també aquells que no ho han sigut) ens ajuden a fer-ho”. A més també va tindre paraules de record cap als impulsors d'aquest certamen literari que ja ha complit 10 anys i que seguirà avant amb molts més.
E6D