La Unitat Canina de Cullera arriba a les aules de PrimÓria

MiÚrcoles, 14 de febrero de 2018 | e6d.es
• La Policia Local tambÚ s'acosta als mÚs xicotets per tal que perden la por a la presŔncia dels agents
._000489
 ._000527
La Unitat Canina de la Policia Local entra estos dies en les aules dels col•legis de Cullera. Els alumnes del CEIP Doctor Alemany han sigut els primers de la població a conéixer als gossos ensinistrats en el marc d'una campanya que vol transmetre comportaments cívics, la correcta atenció a les mascotes i el valor del treball dels cans en determinades actuacions policials.
Els alumnes, dividits en dos grups, han dut a terme activitats adaptades a la seua edat. Els xiquets i xiquetes d'Educació Infantil han tingut el seu primer contacte amb els cans i han rebut breus nocions sobre la seua atenció. Per la seua banda, els estudiants de Primària també han tractat temes com el correcte ús de la corretja, l'obligació de portar borses per als excrements i la prohibició de deixar als gossos dins dels cotxes.
¡Oportunidad, como nuevo! piso en venta en Carlet 75.000 €
Venta directa del propietario, sin comisiones >>> Clic aquí
Este últim grup ha presenciat a més una exhibició sobre detecció de drogues i ha sigut  partícip d'un experiment que mostra d'una manera molt visual les conseqüències que té el tabac en el nostre organisme. L'experiment, habitual en els centres educatius, fa un paral•lelisme entre una botella transparent amb un cotó en el seu interior i els pulmons d'un ésser humà de manera que, en col•locar un cigar encés en la botella el cotó s'ennegrix, portant als assistents a imaginar els evidents perills del consum de tabac.

Perdre la por a la Policia
De forma paral•lela, la Policia Local cullerenca ha participat en una acció amb xiquets menors de tres anys en el centre infantil Peque Natura de la localitat, on dos agents han acostat als més xicotets la figura d'este Cos de Seguretat.
La intenció és familiaritzar-los amb l'activitat policial i evitar que tinguen por de la presència dels agents de l'ordre. «Sempre s'ha espantat als xiquets amb allò de 'que ve la Policia'», relaten els impulsors de l'acció, «de fet, quan entrem dos xiquets es van posar a plorar; el que pretenem és que eixes reaccions no es produïsquen i entenguen que estem per a ajudar-los», prosseguixen estes mateixes veus. L'acostament tingué una part lúdica en la qual es van repartir 'carnets' de cartó als xiquets i dibuixos per a acolorir amb la família en la qual es llancen missatges amb una imatge amable de la Policia.
Ajuntament de Cullera