La Unió Musical de Catarroja es corona en el certamen de bandes de Cullera

Martes, 25 de abril de 2017 | e6d.es
• La banda dirigida per Miguel Ángel Navarro s'imposa en la LXX edició del concurs amb més solera d'Espanya

._000464
La competició bandística d'àmbit nacional amb més solera de tot  Espanya ja té guanyador. La Societat Unió Musical de Catarroja es va coronar este diumenge en la LXX edició del Certamen Nacional de Bandes 'Ciutat de Cullera' celebrat en l'Auditori Municipal del Mercat.
L'agrupació dirigida per Miguel Ángel Navarro va obtindre la màxima puntuació del jurat després de completar una bona actuació durant l'audició del matí en la qual va interpretar l'obra obligada d'enguany, 'Theatrum' de Martínez Gallego, la peça lliure 'El jardí de Hera' i el pasdoble 'Peña Vinaza', este últim durant la desfilada prèvia, que es desenvolupa des del carrer del Riu fins als Jardins del Mercat com és costum en esta cita musical.
Els de Catarroja oferiren al públic una audició en la qual els matisos i la musicalitat adaptada a l'auditori foren clau per aconseguir el triomf final, premiat amb 6.000 euros als quals s'afigen els 4.000 que cada banda s'emporta només per la seua participació en el certamen.
En segon lloc va quedar la Societat Unió Musical de Sueca. Els suecans van actuar a la vesprada sota la batuta del seu director titular, Miguel Ángel Ferrando. La banda havia apostat fort per endur-se el prestigiós certamen cullerenc, el més antic d'Espanya entre els de caràcter nacional, tot i que finalment van haver de conformar-se amb 167 punts del jurat.
Molt prop d'ells, amb 160, es va quedar l'Agrupació Musical Juvenil Cabezo de Torres, encarregada d'inaugurar la competició sota la direcció d'Andrés Pérez Bernabé. Els de Múrcia van haver de conformar-se amb el premi a la millor desfilada, valorat en 600 euros.
Enguany el jurat qualificador ha decidit deixar desert el premi al millor director encara que en el seu veredicte va voler felicitar a tots els que este diumenge van entrar en competició per la seua magnífica labor.
L'alcalde, Jordi Mayor; la regidora d'Activitats Musicals, Sílvia Roca; l'edil de Festes, Pere Manuel i Laura Gascón, gerent d'Aigües de Cullera, van ser els encarregats de lliurar els premis del certamen, patrocinat per Hidraqua i Aigües de Cullera.
El jurat de la LXX edició l'ha presidit el compositor i director José Martínez Gallego.  Completen la terna de jutges el polifacètic director Miquel Rodrigo i Tamarit i el director sorià José Manuel Aceña.

Estrena mundial
Fora de concurs i ja en el recinte exterior dels Jardins del Mercat es va poder viure el tradicional 'mà a mà' entre les dos societats musicals locals, l'Ateneu Musical i la Societat Musical Instructiva Santa Cecília, una de les poques ocasions en què el públic pot gaudir d'una actuació amb dos de les millors bandes del món.
L'ocasió ho mereixia i després de la superba actuació de l'Ateneu a les ordres de Ferrer Ferran, Santa Cecília amb Carlos Garcés al capdavant va protagonitzar l'estrena mundial de l'obra 'Leonardo Dreams', encarregada per la societat al compositor Saúl Gómez, present en l'acte. L'actuació aconseguí l'aprovació unànime del públic.
Com a novetat, enguany en els Jardins del Mercat la regidoria d'Activitats Musicals va col•locar una lona acústica en la part posterior de l'escenari. Amb ella es pretenia millorar la sonoritat de l'auditori a l'aire lliure, que ahir va tornar a reunir prop de 2.000 persones i va aconseguir un ple absolut. Cullera, una vegada més, es va convertir en la capital valenciana de la música de banda.
Ajuntament de Cullera

 

._000482